Kayseri'de deprem tartışmasına Naci Görür de katıldı

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen iller arasında olan Kayseri'de tartışmalar sürüyor. En sıcak açıklama bir tv programına katılan Prof. Dr. Naci Görür'den geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde..

Kayseri'de deprem tartışmasına Naci Görür de katıldı

 

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen’in en fazla 6.2 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli olarak bilinen Kayseri’deki fayların, Maden Teknik Arama (MTA) tarafından son yapılan çalışmalarda 7.5 büyüklüğüne kadar deprem üretebileceğinin tespit edildiğini söylemesi üzerine, bugün Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’tan karşı bir açıklama gelmişti. 

Büyükkılıç, depreme hazırlık noktasında bilim insanları ile gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını ifade ederek, “Önümüze bakıyoruz, işimize bakıyoruz. Spekülasyonlara kulaklarımızı tıkıyoruz. Tedirgin olmayı gerektirecek bir şey yok” dedi.

Bu açıklamaların ardından bir tv programına katılan Prof. Dr. Naci Görür, “Birisinin çıkıp Kayseri’de deprem olmaz diye bağırması yeterince jeoloji bilmediğinin kanıtıdır” dedi. 

Prof. Dr. Görür, tv programına telefonla bağlanarak, şunları söyledi:

Bir yerde depremin olup olmayacağını söyleyemezsiniz. Diyelim orada canlı bir fay hattı varsa orada eninde sonunda deprem olur. O fayın tekerrür periyoduna göre bakarsın 50, bakarsın 100, bakarsın 500 sene sonra zaman önemli değil, ne zaman olursa benim insanım ölür.