Kayseri'de Deprem Tehlikesi - Adnan Evsen'den önemli açıklamalar

Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen, deprem tehlikesine karşı yerel yönetimlerin alınması gereken önlemlere dikkat çekti. Evsen, Fay hatları, imar affı, afet bakanlığı ve deprem ana planı gibi kritik öneme sahip konulara değindi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde…

Kayseri'de Deprem Tehlikesi  - Adnan Evsen'den önemli açıklamalar

Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen, deprem hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Evsen, deprem tehlikesine karşı yeterince hazırlıklı olunmadığını ve bu konuda acil eylem planlarının yapılması gerektiğini vurguladı. Evsen, deprem tehlikesine karşı yerel yönetimlerin alınması gereken önlemlere dikkat çekerek, deprem riskinin azaltılması için somut adımların atılması gerektiğini söyledi. Bu adımlar arasında, imar affı uygulamalarının durdurulması, Afet Bakanlığı'nın kurulması, Fay kanununun yasallaşması ve şehre özgü bir Deprem Ana Planı'nın yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Kayseri'de Deprem Tehlikesi  - Adnan Evsen'den önemli açıklamalar

Evsen, bu yöntemin şehrin deprem riskini azaltmak ve daha güvenli bir yaşam alanı oluşturmak için hayati öneme sahip olduğunu aktardı. 
Evsen, ‘Depremin zararlarını azaltmak adına yukarıda saydığımız ilgililere şu tarz sorular sorulabilir: Sayın Milletvekilim - Başkanım; bu ülkenin bir deprem ülkesi, bu şehrin de bir deprem şehri olduğu gerçeğinden hareket ederek deprem zararlarını azaltmak adına; Bu ülkede bir daha imar affı olacak mı? Afet Bakanlığı kurulacak mı? Fay Yasası çıkacak mı? Deprem master planı yapılacak mı? Sigorta Güvencesi olacak mı? Deprem ve doğal afet konusunda danışmanınız olacak mı? Elbette bu soruları çoğaltmak mümkün. Başkan adayımıza/milletvekillerimize bu soruları ve daha fazlasını sorabileceğimizi lütfen unutmayalım. Soralım ki dirençli şehir oluşturmak adına planlamalar yapılsın.  TBMM, Fay Yasa taslağını kanun haline getirsin. Afet Bakanlığı kurulsun. Bir daha imar affı çıkarılmasın. Fay hatları, dere yatakları ve sıvılaşan zeminler imar dışı bırakılsın.’ diyerek açıklamasını sonlandırdı.