Kayseri'de direksiyon eğitmeninden ehliyet alma süreci: Kadınlar mı kolay alıyor erkekler mi?

Kayseri'nin Talas İlçesi'ne bağlı Anayurt Mahallesi'nde bir sürücü kursunda 10 yıldır direksiyon eğitimi veren Yılson Kaya, ehliyet alma süreci ve trafikte karşılaşılan zorluklarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kayseri'de direksiyon eğitmeninden ehliyet alma süreci: Kadınlar mı kolay alıyor erkekler mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Talas İlçesi’ne bağlı Anayurt Mahallesi’nde bir sürücü kursunda 10 yıldır direksiyon eğitimi veren Yılson Kaya, ehliyet alma süreci ve trafikte karşılaşılan zorluklarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kaya, ehliyet alma sürecindeki en büyük engellerin kişisel yeteneklere ve öğrenme hızına bağlı olduğunu belirterek, kadınlar ile erkeklerin ehliyet alma sürecinde karşılaştığı zorluklara dair dikkat çeken değerlendirmeler yaptı.

Kayseri'de direksiyon eğitmeninden ehliyet alma süreci: Kadınlar mı kolay alıyor erkekler mi?

‘Genelleme yapmak doğru değil’

Direksiyon eğitimi verirken, adayların cinsiyetine dayalı genellemelerin doğru olmadığını belirten Yılson Kaya, kadınların mı yoksa erkeklerin mi daha kolay ehliyet aldığı sorusuna şu şekilde yanıt verdi; ‘Böyle bir genelleme yapmak doğru değil. Hem erkek hem de kadın adaylarımda kolay öğrenenler olduğu gibi, zor öğrenenler de olmuştur.’

‘Ben de zor durumda kalabiliyorum’

Kadın direksiyon hocası olarak trafikte en çok zorlandığı noktaları da açıklayan Kaya, trafik kurallarına dikkat çekti. Kaya, ‘Kadın direksiyon hocası olarak değil, trafikte bir birey olarak kurallara uyulmadığında herkes gibi ben de zor durumda kalabiliyorum’ diyerek, trafik kurallarına uyulmaması durumunda her sürücünün zorluk yaşayabileceğini ifade etti.

‘Kayseri trafiği sakin’

Kayseri trafiğini değerlendiren Yılson Kaya, şehrin trafiğini genellikle sakin bulduğunu ancak aktif araç kullanımının artmasıyla bazı saatlerde ve lokasyonlarda yoğunluğun arttığını belirterek; ‘Kayseri’de trafik, aktif araç kullanımının artması nedeniyle bazı saatlerde ve belli lokasyonlarda yoğunlaşabiliyor. Ancak, genel anlamda sakin diyebilirim’ ifadelerini kullandı.

‘En yaşlı adayım 65 yaşındaydı’

Ehliyet verdiği en yaşlı kişinin yaşının sorulması üzerine Kaya; ‘65 yaşında bir adayım olmuştu. Yaş ilerledikçe öğrenme yeteneklerinin azaldığını kabul etmek gerekir. Bu sebeple, yaşlı gruptaki adayların daha fazla pratik yapmaları, daha fazla emek vermeleri gerekiyor’ diyerek, ehliyet alma sürecinde yaşın önemli bir faktör olabileceğini belirtti.

‘Başarı için istek ve özveri önemli’

Ehliyeti en kolay alan kişileri de değerlendiren Kaya, ‘Ehliyeti en kolay alanlar, araca hevesli ve derslerine özverili olarak katılan adaylarım oluyor. Bu kişiler, öğrenme sürecine daha bağlı oluyorlar ve başarılı olma oranları da artıyor. Ehliyet almak, sadece kuralları öğrenmek değil, aynı zamanda bu sürece verilen emeğin bir sonucu’ dedi.

Yeni ehliyet alacaklara önemli tavsiye

Kayseri’de ilk kez trafiğe çıkacak adaylara önerilerde bulunan Yılson Kaya; ‘Öncelikle, trafik akışına alışana kadar trafiğin sakin olduğu yerlerde pratik yapmalarını tavsiye ederim. Bu, onların daha fazla güven kazanmasını sağlar. Tabii ki en önemlisi, trafik kurallarına uymaları. Herkese güvenli yolculuklar dilerim’ dedi.