Kayseri'de döviz kuru bugün ne kadar oldu? (16 Eylül)

Kayseri'de döviz kuru yeni haftaya hareketli başladı. Dolar kuru yatay bir seyirde ilerlerken, Euro değişimi olarak yükselmeye devam ediyor. Dolayısıyla yatırımcılar dövizdeki artışın ekonomik yansımaları merak ediyor. Peki, döviz kuru bugün ne kadar oldu? 16 Eylül Pazartesi güncel döviz kuru fiyatları Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de döviz kuru bugün ne kadar oldu? (16 Eylül)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de döviz kuru dalgalı seyrediyor. Dolar kuru Yatay bir seyir izliyor, Euro ise yükseliş olarak yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar, Euro'nun yükselişinin Avrupa Merkez Bankası'nın politikaları ve Avrupa ekonomisindeki toparlanma beklentileriyle bağlantılı olduğunu ifade ediyor.

Ekonomist İslam Memiş, döviz kurlarındaki sonuncusunu değerlendirerek, Dolar/TL ve Euro/TL kurlarının baskılanma sürecinin devam ettiğini, ancak bu düşüşlerin kalıcı olmasını beklemediğini belirtti. Memiş; ‘Dolar/TL 33,89 lira, Euro/TL ise 37,60 lira seviyesinden devam etti. Ancak baskılanma süreci devam ettiği için dövizdeki bu düşüşlerin sürekli olmasını beklemedim’ dedi.

Memiş, Euro  paritesindeki sonuncusunu değerlendirerek, paritenin 1.1075 seviyesinde devam ettiğini ve kısa vadeli bu döviz kurunun yaşanabileceğini belirtti. Memiş; ‘1,09-1,1150 aralığı yine takip eden bant aralığı olacak. Ancak yükselişlerin kalıcı olması beklenmiyor’ ifadelerini kullandı.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

16 Eylül Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 33,94
Satış: 36,97

Euro
Alış: 37,79
Satış: 37,81

Sterlin
Alış: 44,76
Satış: 44,77