Kayseri'de döviz kuru bugün ne kadar oldu? (18 Eylül)

Kayseri'de döviz kuru, yükselişe geçti. Dünya genelinde artan enflasyon baskıları, merkez bankalarının faiz politikaları ve jeopolitik risklerin etkisiyle kurun yükselişe geçtiği tahmin ediliyor. Peki, döviz kuru bugün ne kadar oldu?

Kayseri'de döviz kuru bugün ne kadar oldu? (18 Eylül)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de döviz kurları, son dönemde yükselişe geçti. Uzmanlar, dünya genelinde artan enflasyon baskıları, merkez bankalarının faiz politikaları ve jeopolitik risklerin, döviz kurlarındaki bu yükselişin başlıca sebepleri olduğunu belirtiyor.

Ekonomist İslam Memiş, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) 4,5 yıl aradan sonra ilk kez faiz indirimi yapacağına dikkat çekerek, önümüzdeki hafta dolar karşısındaki varlıklarda kâr satışlarının başlayabileceğini öngördü. Memiş, yatırımcılara bu hafta alım yapmanın uygun olmadığını belirtti.

Memiş, faiz indirimi sonrası piyasalarda yaşanabilecek gelişmelere dair uyarılarda bulunarak; ‘Fed’in faiz indirimi beklentisi, doların güç kaybetmesine yol açabilir ve bu da dolar karşısında diğer varlıklarda kâr satışlarını tetikleyebilir. Bu nedenle, şu an yatırım yapmak için uygun bir zaman değil. Yatırımcılar temkinli olmalı ve önümüzdeki haftayı beklemeli’ dedi.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

18 Eylül Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 34,10
Satış: 34,11

Euro
Alış: 37,98
Satış: 37,99

Sterlin
Alış: 45,05
Satış: 45,06