Kayseri'de Döviz Kuru Bugün Ne Kadar Oldu? (30 Haziran)

Türkiye'nin gri listeden çıkarılmasının ardından dolar kurundaki dalgalanmalar patlak verdi. Peki, döviz kuru bugün ne kadar oldu? 30 Haziran güncel döviz ve altın fiyatları, Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Döviz Kuru Bugün Ne Kadar Oldu? (30 Haziran)

Türkiye’nin gri listeden çıkarılmasının ardından dolar kurundaki dalgalanmalar yaşandı. Bu hafta dolar yüzde 0,05 değer kaybederek 32,81 TL’ye inerken, euro yüzde 0,02 artışla 35,12 TL’ye yükseldi.

Faiz oranının yüzde 50’de sabit kalmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘Başardık’ diyerek Türkiye’nin gri listeden çıktığını duyurdu. Türkiye’nin gri listeden çıkması ile birlikte piyasalar hareketlendi. Dolar kuru düşüş yaşarken, euro yükselişe geçti.

Moody's Sektör Uygulama Lideri Mohamed Daoud, Türkiye'nin gri listeden çıkarılmasına ilişkin, ‘Bu gelişmenin Türkiye'nin itibarını uluslararası alanda artırması, yabancı yatırımları ve Avrupa ve ABD kurumlarıyla ilişkileri potansiyel olarak güçlendirmesi bekleniyor’ açıklamasını yaptı. Ekonomistler, Türkiye’nin gri listeden çıkması ile birlikte sıcak parada yükseliş yaşanacağını ve Türk Lirası’nın değerinin artacağını belirterek, dolar kurunda düşüşün devam edeceğini öngörüyorlar.

Kayseri'de döviz ve altın piyasası da bu gelişmelerden etkilendi. Döviz bürolarında ve kuyumcularda hareketlilik yaşanırken, yatırımcılar gelişmeleri yakından takip ediyor. Altın fiyatlarında da döviz kurlarına paralel olarak dalgalanmalar gözlemleniyor.

30 Haziran Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 32,62
Satış: 32,88

Euro
Alış: 34,98
Satış: 35,18

Sterlin
Alış: 41,14
Satış: 41,86