Kayseri'de döviz kuru bugün ne kadar oldu? (5 Haziran)

Kayseri'de döviz kuru, Haziranın ilk haftasında kademeli yükselmeye devam ediyor. Peki, dolar ve Euro bugün ne kadar oldu? 5 Haziran güncel döviz kuru fiyatları Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de döviz kuru bugün ne kadar oldu? (5 Haziran)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz kuru Mayıs ayında dalgalı ilerlemesinin ardından Haziran ayının ilk haftasına yükseliş ile başladı. Döviz kurlarındaki bu ani yükselişin ardında, uluslararası piyasalardaki belirsizliklerin yanı sıra Türkiye'deki enflasyon endişeleri ve jeopolitik faktörlerin etkili olduğu ön görüldü.

Ekonomist İslam Memiş, döviz kurlarının genel itibariyle sakin seyrini sürdürdüğünü belirtti. Memiş, hem Merkez Bankası'nın döviz alımları hem de bayram hazırlıklarından kaynaklı Türk Lirası talebinin devam ettiğine dikkat çekti.
Memiş'e göre, bu durumun bayram süresince devam ederek döviz kurlarındaki sakin seyrin devam etmesini sağlayabileceği öngörülüyor.

Euro paritesine de değinen Memiş, bu paritedeki değişimin sadece Euro'nun hareketliliğinden kaynaklandığını ifade etti. Paritenin kapanışını 1,0848 seviyesinden yaptığını belirten Memiş, önümüzdeki dönemde 1,08 ile 1,09 arasında dalgalanmaya devam edebileceğini söyledi. Ancak, bu hafta Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz indirimi yapması durumunda paritenin 1,09 seviyesine yerleşebileceğini öngören Memiş, yıl sonu hedefinin 1,12 olduğunu belirtti ve düşüşlerin kalıcı olmayacağını öngördü.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

5 Haziran Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 32,52
Satış: 32,52

Euro
Alış: 35,40
Satış: 35,41

Sterlin
Alış: 41,57
Satış: 41,58