Kayseri'de döviz kuru ne durumda (20 Mart)

Kayser'de döviz kuru haftanın üçüncü gününde, küresel ve yerel faktörlerle yükselmeye devam ediyor. Ekonomist İslam Memiş, güncel dolar ve Euro fiyatlarındaki son durumu değerlendirerek yatırım yaparken doların mı yoksa Euro'nun mu tercih edilmesi gerektiğini yatırımcılarla paylaştı. 20 Mart güncel döviz kuru Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de döviz kuru ne durumda (20 Mart)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de döviz kuru kademeli olarak yükselmeye devam ederken Ekonomist İslam Memiş, yatırım aracı olarak doların mı yoksa Euro’nun mu tercih edilmesi gerektiğini yatırımcılarla paylaştı. Ekonomist İslam Memiş, dolar kurundaki son durumu değerlendirirken, Kapalıçarşı'daki fiyatlar ile resmi kur arasındaki makas aralığının dikkat çekici bir şekilde genişlediğini belirtti.

Memiş'in verdiği bilgilere göre, resmi kurda dolar 32 lira 34 kuruşken, Kapalıçarşı'da 33 lira 34 kuruş seviyelerinde işlem görmekte, aradaki makas aralığı 1 lira olarak öne çıkıyor. Memiş, doların yönünün yukarı doğru olduğunu ifade ederken, bu durumun döviz piyasalarında yakından takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Euro/dolar paritesinde bu hafta 1.0850 destek seviyesinin önemine işaret eden Memiş, 1.0880 seviyesinin karşılarında olduğunu belirtti. Memiş, 1.09 seviyesinin altının her zaman ucuz görüldüğünü ifade ederek, Euro/dolar paritesinin bu seviyelerde elinde dolar bulunduranlar için bir fırsat olabileceğini söyledi.
Yılsonunda doların 45 TL seviyesinde Euro’nun ise 60 – 65 TL seviyelerine kadar çıkabileceğinin tahmininde bulundu. orta ve uzun vadede yatırım yapmak isteyenlerin Euro’yu tercih etmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

20 Mart Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 32,38
Satış: 32,38

Euro
Alış: 35,18
Satış: 35,20

Sterlin
Alış: 41,16
Satış: 41,19