Kayseri'de Dünyanın En Zehirlisi Görüldü!

Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Tombak Mahallesi'nde dünyanın en zehirli örümceklerinden biri olan loplu örümcek (Argiope lobata) görüldü. Detaylar haberimizde..

Kayseri'de Dünyanın En Zehirlisi Görüldü!

Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Tombak Mahallesi'nde dünyanın en zehirli örümceklerinden biri olan loplu örümcek (Argiope lobata) görüldü. Bu durum, mahalle sakinlerinde tedirginliğe yol açtı.
Loplu örümcek Türkiye’nin farklı bölgelerinde de görülmeye başlandı. Türkiye’de genellikle Akdeniz bölgesinde görülen bu örümcek, son zamanlarda Gümüşhane, Ankara, Kahramanmaraş ve Kayseri’de tespit edildi.

Loplu Örümcek Nedir?

Loplu örümcekler (Argiope lobata), ağ ören örümcekler ailesine ait zehirli bir türdür. Genellikle Afrika, Güney Avrupa ve Asya'da yaşarlar. Renkleri açık ten, sahil kumu tonları veya sarı tonlarında olabilir. Bu örümceklerin erkekleri yaklaşık 6 mm uzunluğunda iken, dişileri 25 mm’ye kadar ulaşabilir. Dişilerin karın kısmı tırtıklı ve köşeli, erkeklerin karın kısmı ise düzdür. Adlarını, karınlarının kenarlarındaki tırtıklı ve loplu görünümden alırlar.

Loplu Örümcek Zehirli mi?

Loplu örümcekler oldukça zehirlidir ve genellikle insanlardan uzak durmayı tercih ederler. Ancak, ısırıkları sinir hücrelerini öldürerek ciddi sağlık sorunlarına ve hatta can kayıplarına neden olabilir. Örümcekler genellikle çekirge gibi düz kanatlı böceklerle beslenirler ve ağlarını zikzak şeklinde örerler.

Develi Tombak sakinleri, mahallede görülen zehirli loplu örümcek nedeniyle tedirgin.  Argiope Lobata'nın yaşam tarzı ve davranışları hakkında daha fazla bilgi için yapılan araştırmalar gözden geçirilebilir.