Kayseri'de eğitim öğretim dönemi coşkuyla başladı!

Kayseri'de 2023-2024 eğitim öğretim yılı coşkuyla başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de eğitim öğretim dönemi coşkuyla başladı!

Kayseri'de eğitim sezonu, coşkuyla başladı. Hayriye Dabanoğlu İlköğretim Okulu'nda öğrenciler, veliler ve il protokolünün katılımıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı çoşkuyla karşılandı. 

Okulun bahçesinde gerçekleşen programda 4. sınıf öğrencileri, birinci sınıfları çiçekle karşıladı. Minik öğrenciler şiirlerini seslendirirken folklor ekibi de gösteri sundu.

Kayseride eğitim öğretim dönemi coşkuyla başladı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ilk okul zilini çalarken öğrenciler de balon uçurdu.

Burada konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, bu sene yaşanan deprem felaketine rağmen Kayseri'nin başarı elde ettiğini belirtti.

Kayseride eğitim öğretim dönemi coşkuyla başladı!

LGS sınavında Kayseri'den ilk yüzde 21 öğrencinin bulunduğunu ifade eden Çiçek, "İlk binde 16 öğrencimiz vardı. Bu bizim için çok büyük bir başarı. Genel olarak hem LGS hem de YKS’ye baktığımızda hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz yüzümü ak etti. Ancak bu sene hepimizin bildiği gibi çok büyük bir felaket yaşadık. Bu felakette 12 ilimiz ciddi şekilde etkilendi. Kayseri’de etkilendi am çok şükür can kaybımız olmadı. Ancak okullarımızın bir kısmında ağır hasar meydana geldi. Öğretmenlerimiz bu dönemde bile öğrencilerinden ayrılmayarak eğitime devam ettiler ve güzel başarılar elde ettiler." ifadelerini kullandı.

Kayseride eğitim öğretim dönemi coşkuyla başladı!

Büyükkılıç ise daha donanımlı gençlik yetiştirmek amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla dayanışma halinde çalışıldığını gerekli desteklerin sağlandığını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse de kentte bin 157 okul, 22 bin 418 öğretmen ve 340 bin 251 öğrenci ile eğitim öğretim sürecine hazır olduklarını kaydetti.

Kayseride eğitim öğretim dönemi coşkuyla başladı!

Programın ardından Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, sınıfları gezerek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Törene, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit ve Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya da katıldı.