Kayseri'de eğitim süresi azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 ve 2023 yılları için illere göre cinsiyete dayalı ortalama eğitim sürelerini açıkladı. Verilere göre Kayseri'de 2023 yılında eğitim süresinde düşüş görüldü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de eğitim süresi azaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜİK'in verilerine göre, Türkiye genelinde eğitim süreleri cinsiyete göre farklılık gösteriyor. Genel olarak, erkeklerin eğitim süreleri kadınlara kıyasla biraz daha uzun; ancak bu farkın oldukça küçük olduğu gözlemlendi.

Eğitim süresi kişinin eğitim hayatı boyunca İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite gibi çeşitli seviyeleri içeren bu hesaplama, öğrencinin eğitimine herhangi bir kesinti olmadan devam edeceği varsayımıyla oluşturuluyor.

Türkiye’de eğitim süresi 17,9 yıl

Türkiye genelinde ilkokula başlama çağındaki bir bireyin eğitim hayatını tamamlaması için geçireceği muhtemel süre 17,9 yıl olarak tespit edildi. Bu süre, bir bireyin eğitim hayatına ilkokuldan başlayıp üniversiteyi de kapsayan en yüksek eğitim seviyesine kadar geçireceği toplam zamanı ifade ediyor.

Erkeklerde Ağrı, kadınlarda Muş…

Özellikle, Doğu Anadolu bölgelerinde eğitim sürelerinin daha kısa olduğu, Marmara ve Ege bölgelerinde ise daha uzun olduğu dikkat çekiyor. Erkekler arasında en düşük muhtemel eğitim süresine sahip il Ağrı olarak belirlendi. Ağrı'yı sırasıyla Şırnak, Muş, Şanlıurfa ve Mardin izliyor. Kadınlar arasında ise en düşük eğitim süresine sahip il Muş oldu.

Kayseri’de 12,3 yıl

Kayseri, cinsiyet açısından eğitim sürelerinin eşit olduğu bir il olarak öne çıkıyor. 2022 yılında Kayseri'de eğitim süresi 12,6 yıl iken, 2023 yılı itibarıyla bu süre küçük bir düşüş göstererek 12,3 yıla geriledi.