Kayseri'de ekmeğe zam!

Yüksek seyreden enflasyon verileri gıda fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Kayseri'de de ekmeğe zam mı geliyor? Yeni fiyat kaç TL olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de ekmeğe zam!

Gıda ürünlerine gelen zam haberleri nedeniyle vatandaşlar market market gezerek en uygun fiyatlı ürünleri satın alıyor. Temel gıda ekmek ile ilgili de Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır'ın ekmek zammı ile ilgili yaptığı açıklama dikkat çekti.

Odakır, Fırıncılar ve Uncular Odası ile ekmek fiyatlarına ilişkin taleplerin görüşüldüğünü belirtti. Temel gıda olan ekmeğe zam gelmesi vatandaşları endişelendiriyor. Vatandaşlar market ve fırınların yanı sıra belediyeye ait Kent Ekemk büfelerinde sıra oluşturuyor.

Ekmek 9 TL olacak!

Bayburt'ta 230 gram ekmek 8,5 liradan 10 liraya yükseldi. İstanbul'da Halk ekmeği ve kepek ekmeği 5 liradan 8 liraya çıktı. Bursa'da BESAŞ'ın unlu mamüllerine yapılan zam oranı %33 ile %80 arasında değişti.

İzmir'de haziran ayında Ticaret Odası'nın gerçekleştirdiği toplantıda alınan kararla ekmeğin gramı 220 gramdan 200 grama düşerken, fiyatı ise 9 TL'den 10 TL'ye yükseldi.

KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, Fırıncılar ve Uncular Odası'nın ekmek fiyatlarının 9 TL olması yönünde taleplerin görüşüldüğünü söyledi. Bu nedenle ekmek fiyatlarına o illerden sonra Kayseri'de de zam gelecek gibi görünüyor.