Kayseri'de ekmeğin fiyatı 5 TL!

Kayseri'de resmi olarak belirlenen ekmek fiyatı 9 TL olmuştu. Ancak şehirde bulunan bir fırında ekmek 5 TL'den satışa konuldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de ekmeğin fiyatı 5 TL!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Odası tarafından alınan kararla birlikte Kayser’de ekmeğin fiyatı 9 TL olarak belirlendi. Ancak bu zam kararına rağmen şehirdeki bir fırın, ekmeği 5 TL’den satışa koyarak dikkatleri üzerine çekti.

Kayseri Ticaret Odası, Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda fırın mamullerine zam yapılmasına karar verdi. Bu karar kapsamında kent genelinde 200 gramlık somun ve pide ekmeği 9 TL’den, Kayserililer arasında çifte olarak bilinen büyük pideler ise 18 TL’den satışa sunuldu. 

Kayseri'de ekmeğin fiyatı 5 TL!

Akşam saatlerinde yoğun kalabalık yaşanıyor

Türkiye genelinde yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon oranları, temel gıda fiyatlarını da olumsuz etkiliyor. Ekmek fiyatları, maliyet artışları ve buğday fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle birçok ilde zamlandı.  Güncel ekmek fiyatlarının yüksek olması nedeniyle bütçesini düşünen Kayserililer, uygun fiyatlı ekmek satışı yapan bu fırına adeta akın ediyor. Kapış kapış satılan ekmekler, özellikle akşam saatlerinde fırın önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor.

Şehir genelinde 9 TL, burada 5 TL

Düvenönü Mahallesi'nde yer alan bu fırında 200 gramlık somun ekmek 5 TL’den satılıyor. Tekli almak istemeyenler için ise bir poşet içerinde yer alan 4 ekmek 20 TL’den satışa konuldu. 

Kayseri’de güncel ekmek fiyatları ise şöyle;

200 Gram Somun 9 TL 
180 Gram Pide 9 TL
360 Gram Çift Pide Ekmek 18 TL
130 Gram Pide Sandviç 7,5 TL 
200 Gram Kıymalı-Peynirli-Sucuklu Pide Pişirme 15 TL
150 Gram Lavaş ve Dürüm Ekmeği 10 TL
Büyük Güveç Pişirme 100 TL
Küçük Güveç Pişirme 70 TL 
400 Gram Tahinli Ekmek (Hamur Dahil) Pişirme 35 TL
400 Gram Yağlı Ekmek (Hamur Dahil) Pişirme 35 TL  
50 Gram Roll Ekmek 3 TL