Kayseri'de ekmek krizi son buldu –Kent Ekmek kapatıldı!

Kayseri'nin o ilçesinde ekmek fiyatından yaşanan kriz son buldu. Karşılıkla anlaşma sonucu Kent Ekmek satış noktası kapatıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de ekmek krizi son buldu –Kent Ekmek kapatıldı!

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde oluşan ekmek sorununa yönelik tartışmalar son buldu. Alınan kararla Ekmek satış noktası kapatılırken ekmeğin 8 TL’ye satılmasına karar verildi. 

Kayseri İl genelinde alınan ekmek zammını çok bulan Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç  Belediye Kent Ekmek Noktası açarak ekmeği 7,50 TL’den satmaya başladı. Bunun üzerine fırın işletmecileri günlük üretiminin çok altında ekmek çıkarması nedeniyle sabah saatlerinde ekmek sorunu zirve yaptı.

Tomarza Kaymakamı Ali Buzkaya başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya; Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç, Tomarza Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Polat ve ilçede bulunan fırın işletmecileri bir toplantı gerçekleştirildi.

Kayseri'de ekmek krizi son buldu –Kent Ekmek kapatıldı!

Kent Ekmek satış noktası kapatıldı!

Tomarza Haber Merkezi’hde yer alan habere göre; toplantı sonunda her iki tarafında istediği bir sonuç ortaya çıktı. Alınan kararla yılbaşına kadar ekmek 8 TL’den satılacak ve Tomarza Belediyesi Kent Ekmek satış noktasını kapatılması kararı alındı.

‘Amacımız ucuz ekmek’

Başkan Koç toplantı sonrası yaptığı açıklamada, ‘Amacımız ilçemizde bulunan fırıncılar ile rekabete girmek asla değildir. Belediye olarak ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın ekmeği ise bir nebze olsa ucuza yemesini sağlamaktır. Biz burada belirleyici bir konumdaydık. Tomarzalı hemşerilerimiz yılbaşına kadar ekmeklerini daha ucuza almalarını sağladık. Tomarza Kaymakamımız Sayın Ali Buzkaya’ya, Esnaf Odası Başkanımız Sayın Yaşar Polat’a ve ilçemizde bulunan fırıncı esnafımıza teşekkür ediyorum’ dedi.