Kayseri'de ekmek kuyruğu

Görüntüler Kayseri'den… Kayseri'de ekmeğin 5 TL olmasıyla vatandaşlar halk ekmek büfelerine akın etti. Özellikle yaşlı insanların, ucuz ekmek alabilmek için kuyruklara girmesi, dikkatlerden kaçmadı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in haber bülteninde…

Kayseri'de ekmek kuyruğu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de ekmeğe zam karmaşası devam ediyor. Uzun süredir 4 liraya satılan 200 gramlık ekmeğin fiyatının, 14 Mayıs seçimlerinden hemen önce 5 TL olduğu açıklanmıştı. Dönemin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, art arda açıklama yaparak zam haberlerini yalanlamıştı. Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Esnaf Odası’ndan yapılan açıklamalarda da zammın söz konusu olmadığı açıklanmıştı.
Ekmeğin zamlanıp zamlanmadığı merak edilirken, geçtiğimiz hafta Kayseri Fırıncılar ve Uncular Odası odasından yapılan açıklamada 4 TL'ye satılan 200 gramlık ekmeğin 5 TL'ye yükseltildiği duyuruldu. Kayseri'de ekmek kuyruğuAçıklamada şu bilgilere yer verildi: 
"Somun Ekmek 700 Undan Pişmişi 200 gram: 5 TL, pide ekmek 180 gram: 5 TL, çifte pide 360 gram: 10 TL, pide sandviç dürüm ekmeği 130 gram: 4 TL, lavaş ve dürüm ekmeği 150 gram: 5 TL, lavaş ve dürüm ekmeği 300 gram: 10 TL, kıymalı, peynirli, sucuklu, patatesli pişirme ücreti 200 gram: 6 TL, güveç pişirme ücreti küçük: 25 TL, güveç pişirme ücreti büyük: 35 TL, tahinli ekmek (400 gram hamur dahil) pişirme ücreti 400 gram: 14 TL, yağlı ekmek (400 gram hamur dahil) pişirme ücreti 400 gram: 12 TL, roll ekmek 50 gram: 1,50 TL."
Fırıncılar ve Uncular Odası’nın bu açıklamasından sonra Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan ise aksi yönde açıklama geldi. Bu açıklamaya göre, 200 gram ekmek 4 liraya satılmaya devam edilecek.

Kayseri'de ekmek kuyruğu
Oda Başkanı Şeyhi Odakır, basında yer alan 'Somun Ekmek 5 TL oldu' haberleri hakkında bir açıklama yaparak, konuya başka bir boyut kazandırdı.
Odakır, şu açıklamayı yaptı: "Bugün basında yer alan ekmeğe zam haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü ekmek satış fiyatına yönelik yapılacak yeni düzenlemelere tek bir mercii tarafından karar veriImemektedir. Birliğimize bağlı Fırıncılar ve Uncular Odası tarafından yapılan ve basında yer alan ekmeğe zam konusu hakkında Birliğimiz tarafından bir karar alınmamış ve duyurusu yapılmamıştır.
Art arda gelen bu farklı açıklamalar vatandaşlarda kafa karışıklığına neden olurken, bazı fırınların Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kayıtlı olduğu için ekmeği 4 liraya sattığı, bazı fırınların ise Kayseri Ticaret Odası’na kayıtlı oldukları için ekmeği 5 liraya sattığı yönünde söylentiler de var. 
Fırınların birkaç gündür uyguladığı farklı fiyat tarifesi vatandaşların kafasını karıştırdı. Yine de pek çok fırın, ekmeği 5 liradan satmaya başladı.
Ekmek zammından sonra, vatandaşlar, ucuz ekmeğin satıldığı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kent Ekmek Büfelerine akın etti. Talebin artması nedeniyle, kentin farklı noktalarında yer alan büfelerin önünde yoğunluk yaşandı. 
Kayseri’nin Melikgazi ilçesine ait bu görüntü, dikkat çekti. Kayseri Fırıncılar Odası ve Kayseri Ticaret Odası 16. Komitenin zam talebinin kabul edilmesinin ardından 5 TL olan ekmek vatandaşa pahalı geldi. Ekmeği daha uygun fiyata almak için fırın değil, halk ekmek büfeleri tercih ediliyor.
Kent ekmek büfelerinde aynı gramajdaki ekmek 2 lira 75 kuruşa satılıyor.Kayseri'de ekmek kuyruğu