Kayseri'de ERÜ öğrencisi isyan etti! Her gün geç kalıyorum

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde öğrenim gören bir öğrenci, ulaşım sorunları nedeniyle yaşadığı zorlukları dile getirerek değişen otobüs güzergâhları nedeniyle her gün derse geç kaldığını söyledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de ERÜ öğrencisi isyan etti! Her gün geç kalıyorum
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de Erciyes Üniversitesi’nde öğrenim gören bir öğrenci, ulaşım sorunları nedeniyle yaşadığı zorlukları dile getirerek yetkililere çağrıda bulundu. İ.D. adlı üniversite öğrencisi, her gün Talas’tan üniversiteye ulaşmak için kullandığı 554 otobüs hattında karşılaştığı yoğunluk ve gecikmeler nedeniyle derslerine geç kaldığını ifade etti. 

Yeni düzenlemeden memnun değiller

Kayseri’de toplu taşıma araçlarının sefer saatleri ve güzergâhlarında yapılan değişiklikler, birçok vatandaşın tepkisini topladı. Yeni düzenlemelerle birlikte, birçok kişi ulaşımın aksadığını dile getirdi. Bu değişikliklerin, toplu taşıma sisteminin daha verimli hale getirilmesi amacıyla yapıldığı belirtilse de, birçok vatandaş bu durumdan memnun olmadı. Yapılan bu değişiklikler, özellikle sabah işe gidenler ve öğrenciler için büyük sıkıntılara yol açtığı söyleniyor.

‘Derslerime geç kalıyorum’

Ulaşım sorununu gündeme getiren üniversite öğrencisi İ.D. her gün otobüs beklerken yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı; ‘554 hattını kullanmak için her gün durağa gidiyorum, ancak otobüsler genellikle aşırı dolu geliyor. Her seferinde ya otobüse binemiyorum. 554 çok yetersiz, 2 otobüs de dolu olduğu için durakta durmadı. Her birini 15 dakika bekledim üstelik yarım saattir bekliyorum. 3. otobüsü de 15 dakika bekleyeceğim. Bu durumda, derslerime hep geç kalıyorum’

‘Kapasitenin üstünde yolcu alıyor’

İ.D., güzergah değişikliklerinin ulaşımı daha da zorlaştırdığını belirterek; ‘Güzergah değişmeden önce otobüsler kalabalık oluyordu ama yine de binebileceğimiz bir kapasiteye sahipti. Ancak güzergah değiştikten sonra aşırı bir yoğunlukla karşı karşıya kaldık. Otobüs, kapasitesinin üzerinde yolcu alıyor ve bu da büyük bir sıkıntı yaratıyor. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz’ dedi.