Kayseri'de eskiden boştu, şimdi uzun bekleme noktası haline geldi

Kayseri'de 7 Eylül itibariyle yapılan otobüs seferlerindeki değişiklikler, birçok ilçe ve mahallede ulaşımı olumsuz etkiledi. Dolayısıyla artık otobüs durakları artık uzun bekleme noktaları haline geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de eskiden boştu, şimdi uzun bekleme noktası haline geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de 7 Eylül itibariyle yapılan otobüs seferlerindeki değişiklikler, birçok ilçe ve mahallede ulaşımı olumsuz etkiledi. Kayseri Ulaşım A.Ş.’nin özellikle kış uygulaması kapsamında aldığı bu karar, birçok ilçedeki otobüs hatlarının kaldırılmasına veya sefer saatlerinin değiştirilmesine yol açtı. Ancak bu değişiklikler, Kayseri'deki vatandaşlar arasında büyük memnuniyetsizlik yarattı. Talas’tan şehir merkezine ulaşmak başta olmak üzere birçok güzergâhta sorunlar yaşanmaya başladı.

Talas’ta ulaşım daha zor hale geldi

Kayseri Ulaşım A.Ş.’nin sefer saatlerinde yaptığı değişiklikler, özellikle şehrin ilçelerinden gelen vatandaşları zor durumda bıraktı. Kış dönemi nedeniyle bazı otobüs hatları tamamen kaldırılırken, var olan hatların saatleri de yeniden düzenlendi. Bu durum, ilçelerden şehir merkezine ulaşmaya çalışan vatandaşlar için ciddi sorunlar doğurdu. Özellikle Talas gibi büyük nüfuslu ilçelerden şehir merkezine ulaşımın zorlaştığı belirtiliyor.

Durakları boş görmek imkansız

Vatandaşlar, eskiden daha sık otobüs bulabildiklerini ve bu sayede zamanında işlerine, okullarına ulaşabildiklerini ifade ederken, şimdi ise bu sefer saatlerinin azaltılması veya güzergâhların değiştirilmesiyle uzun süre otobüs beklediklerinden şikâyet ediyorlar. Değişen otobüs güzergâhları ve seferler nedeniyle sürekli sirkülasyona uğrayan otobüs durakları artık uzun bekleme noktaları haline geldi. Eskiden daha boş ve düzenli çalışan otobüsler, artık dolu halde hizmet veriyor.