Kayseri'de esnafla vatandaş arasında sigara kavgası – Stok mu yaptılar?

Kayseri'de sigaraya son gelen zam öncesi vatandaşlar esnafla kavgaya tutuştu. Her zam döneminde vatandaşın verdiği tepkiler giderek büyürken yaşanan sorunlar ciddi gerginlikleri de beraberinde getiriyor. Vatandaşlar esnafların stok yaptığını iddia ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de esnafla vatandaş arasında sigara kavgası – Stok mu yaptılar?

Sigaraya gelen ÖTV zammı sonrası en ucuz paket 67 TL oldu. Zam öncesi sigara alışverişini yapmak üzere bayilere hücum eden tiryakiler bayilerde sigara bulamamaktan şikâyetçi. Gittiği bayilerde ‘Sigara yok’ cevabı alan tiryakiler, esnafları stok yapmakla suçluyor.

Kayseri’de sigara tiryakisi pek çok vatandaş, sigara fiyatlarına zam geleceği beklentisiyle esnafın stok yaptığını iddia ediyor.

Marketler ve büfelerin raflarında sigara bulamaya vatandaşlar çeşitli sosyal medya platformunda durumu tartışarak yetkililere sesleniyor.

Sigara kullanan bir vatandaş, ‘Her zam beklentisi haberi sonrası bunu yaşıyoruz. Esnaflar zam öncesi sigara satmak istemiyor. Kendi önceki fiyatından aldığı sigarayı stok yapıyor, müşterisine de zamlı fiyattan satıyor. Ben pek çok esnafın stok yaptığını duydum, hatta şahit oldum. Küçük esnafından büyük esnafına hepsi bunu yapıyor. Buna bir el atılmalı artık’ dedi.

Bir esnaf ise, ‘Zam haberi çıkar çıkmaz müşteriler geliyor, neredeyse hepsini almak istiyor’ ifadelerinde bulundu.

Durumla ilgili olarak yetkililerin ne zaman bir açıklama yapacağı ve sorunun nasıl çözüleceği merakla bekleniyor. Kayserililer vatandaşlar, yaşanan bu durumun bir an önce son bulmasını ve sigara temininde yaşanan sıkıntının giderilmesini talep ediyor.