Kayseri'de Eşya Kargaşası! Herkes 4 Yıl Öncesini İstiyor

Üniversite yerleştirme sonuçlarının 13 Ağustos tarihinde açıklanmasının ardından üniversiteye yeni başlayacak bazı öğrenciler, kiralık ev ve ikinci el eşya piyasasını yakın takibe aldı. Kayseri'de spotculuk yapan Abdullah Yöre ikinci el piyasasının 4 yıl önce daha farklı olduğunu belirterek önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Eşya Kargaşası! Herkes 4 Yıl Öncesini İstiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üniversiteye yeni başlayacak öğrenciler Kayseri'de kiralık ev ve ikinci el eşya piyasasına yöneldi. Şehre gelen öğrenciler, uygun fiyatlı barınma ve ihtiyaçlarını karşılayacak eşyalar için araştırmalarına başladı. Kayseri’de spotculuk yapan Abdullah Yöre, öğrencilerin ikinci el eşyalara olan ilgisinin azaldığını belirtiyor.

Kiralık ev ve ikinci el eşya piyasası şekillendi

16 Eylül tarihinde Erciyes Üniversitesi'nde yeni eğitim-öğretim dönemi başlayacak. Birçok öğrenci barınma seçeneklerini değerlendiriyor. Bu süreçte, farklı barınma tercihleri ve ihtiyaçlar öne çıkarken, Kayseri'deki kiralık ev ve ikinci el eşya piyasası da bu taleplere göre şekillenmeye başladı. 

Kayseri'de Eşya Kargaşası! Herkes 4 Yıl Öncesini İstiyor

Barınma tercihleri değişiyor

Kayseri'de üniversiteye başlayacak öğrencilerin bir kısmı, KYK yurtlarına başvuru yaparken, bazıları özel yurtları veya eşyalı rezidansları tercih etti. Özel yurtlar ve rezidanslar, genellikle daha konforlu ve tüm eşyaların hazır olduğu seçenekler sunarak öğrenciler için farklı alternatif oluşturdu. 

Paylaşımlı daireler ve spotçu piyasası hareketlendi

Bazı öğrenciler ise Kayseri'de tek başına veya arkadaşlarıyla ev tutmayı tercih etti. Bu öğrenciler, özellikle 1+1 daireleri tercih ederken, bir kısmı da ev arkadaşı bularak 3+1 veya 2+1 dairelerde yaşamayı tercih etti. Kiralık ev bulmak için Haziran ve Temmuz aylarında harekete geçen öğrenciler, Kayseri'de yüksek kira fiyatlarıyla karşı karşıya kaldı. Özellikle mezun olup Kayseri'den ayrılacak olan öğrenciler, evlerindeki eşyaları bedava dağıtarak veya makul fiyatlarla yeni gelen öğrencilere sattı. bu süreçte, diğer öğrencilerden eşya alamayanlar spotçulara akın etti. 

Kayseri'de Eşya Kargaşası! Herkes 4 Yıl Öncesini İstiyor

Kayseri'de spotçu piyasası değişti

Melikgazi ilçesine bağlı Tacettinveli Mahallesi'nde spotculuk yapan Abdullah Yöre, son dönemde öğrencilerin ikinci el eşyalara olan ilgisinin azaldığını belirtiyor. Yöre, dört yıl öncesine kadar öğrencilerin sıkça tercih ettiği ikinci el eşyaların artık pek rağbet görmediğini ifade ediyor. Öğrencilerin, ikinci el eşyaya para vermek yerine, daha çok eşyalı apart ve rezidans gibi seçeneklere yöneldiğini söyledi. İkinci el eşya arayışında olan öğrenciler ise daha çok ikinci elinde ikinci eli yani hurda sınıfına giren eşyalar talep ettiği öğrenildi. 

İkinci el eşya piyasasında fiyatlar…

İkinci el eşya fiyatları hakkında bilgi veren Abdullah Yöre, ikinci el beyaz eşya fiyatlarının markaya göre değiştiğini ve buzdolabının 2 bin TL'den 20 bin TL'ye kadar çıkabildiğini dile getirdi. Çamaşır makineleri ise 2 bin ile 10 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Öğrencilerin en çok tercih ettiği mobilyalar arasında tekli koltuklar ve çekyatlar yer alıyor. Bir çekyatın fiyatı ise 2 bin ile 3 bin TL arasında değişiyor.