Kayseri'de etkinlikler artarak devam edecek!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde Ragbi Türkiye Şampiyonası Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde başladı. Müsabakalara katılan sporcu ve kulüp yöneticileri ise tesisten memnun olduklarını belirterek Başkan Büyükkılıç ve emeği geçenlere teşekkür etti. Böylesine aktivitelerin artarak devam edeceği ifade edildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de etkinlikler artarak devam edecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde Ragbi Türkiye Şampiyonası Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde başladı. Müsabakalara katılan sporcu ve kulüp yöneticileri ise tesisten memnun olduklarını belirterek Başkan Büyükkılıç ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, Türkiye Ragbi Federasyonu tarafından Kayseri’de ilk defa yapılan ve 16 ilden 450 sporcunun katıldığı 7’li Ragbi U21 Kadınlar ve Erkekler Türkiye Şampiyonası başladı.

2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde çeşitli branşlardaki ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının tercihi olmaya devam ediyor.

Kayseri'de etkinlikler artarak devam edecek!

Bu kapsamda, Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan 1850 metre yükseklikte doğa ile iç içe bir spor hizmeti sunan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, profesyonel takımları ağırladığı kamplarla dolu dolu geçen yaz sezonunun ardından, dev spor organizasyonlarının adresi olmayı sürdürüyor.

Yeni bir şampiyonaya ev sahipliği yapan 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri’de, Türkiye Ragbi Federasyonu tarafından 26-27 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenen 2024 7’li Ragbi U21 Kadınlar ve Erkekler Türkiye Şampiyonası nefes kesti.

Ankara, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Iğdır, İstanbul, İznik, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kastamonu, Konya, Ordu, Samsun, Trabzon ve Tokat olmak üzere 16 farklı şehirden sporcunun katıldığı şampiyonada, 400 sporcu şehir dışından, 50 sporcu yarıştı.

Federasyon As Başkanı Kömürcü, ‘Türkiye’deki Sporcuların Kullanabileceği Güzel Yerlerden, Ender Yerlerden Bir Tanesi’

Türkiye Ragbi Federasyonu çatısı altında 4 olimpik branş, 2 tane alt branşı olduklarını ifade eden ve bu branşlardan U 21 Türkiye Şampiyonası yapmak üzere Kayseri Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ne geldiklerini dile getiren Türkiye Ragbi Federasyon As Başkanı Engin Kömürcü, ‘Burası spor yapmak için, kamp yapmak için şartları olağanüstü elverişti bir alan. 1800 rakımın üzerindeyiz. Burası Türkiye’deki sporcuların kullanabileceği güzel yerlerden, ender yerlerden bir tanesi. Tabi yeni olması buranın tanıtımının yapılması bizim için de, bizim katkı sağlamamız da güzel bir şey. Böyle güzel bir tesisi Türk sporuna, Türk gençliğinin hizmetine sunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanına da ben buradan tekrardan teşekkür ediyorum’ ifadelerinde bulundu.

Kayseri'de etkinlikler artarak devam edecek!

Etkinlikler Artarak Devam Edecek

İlklerin dağı Eciyes’te, Anadolu’da ilk defa ragbi turnuvası düzenlendiğini belirten Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman ise vatandaşların, yeni sporların Kayseri’de olmasını güzel bulduğunu vurguladı. Böylesine aktivitelerin artarak devam edeceğini dile getiren Elcuman, bu etkinliklere fırsat veren başta Başkan Büyükkılıç olmak üzere herkese teşekkürlerini iletti.

Ragbi sporcuları ve kulüp yöneticileri ise olimpik bir branş olan ragbide sporcuların yüzünün güldüğünü ve tesislerin son derece profesyonel olduğunu dile getirerek, tesisten memnun kaldıklarını söylediler, emeği geçenlere teşekkür ettiler.