Kayseri'de Ev Sahibi Olma Fırsatı! İlk Kez Ev Alacaklara Müjde!

Kayseri'de ilk kez ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için müjdeli haber geldi. Devlet, ilk kez ev sahibi olacaklara 149 bin 870 TL hibe para vereceğini duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde..

Kayseri'de Ev Sahibi Olma Fırsatı! İlk Kez Ev Alacaklara  Müjde!

Kayseri'de ilk kez ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için müjdeli haber geldi. Devlet, ilk kez ev sahibi olacaklara 149 bin 870 TL hibe para vereceğini duyurdu. Ziraat Bankası aracılığıyla açılacak konut hesabı ile en az 36 ay boyunca düzenli birikim yapanlar, ilk konutlarını aldıklarında birikimlerinin %20’si kadar devlet katkısı alabilecekler. Bu hesap sayesinde Kayseri'de ev sahibi olmak isteyenler, birikim yaparak devlet desteğinden yararlanabilecek.

İlk Evini Alacaklara 150 Bin Lira Hibe Desteği

Kayseri'de ilk kez konut sahibi olacak vatandaşlar  devletten 149 bin 870 TL hibe desteği müjdesi geldi. Ziraat Bankası'nda açılacak konut hesabı ile en az 3 yıl birikim yapanlar, ilk konutlarını aldıklarında toplam birikimlerinin %20’si kadar devlet katkısı alabilecekler. Bu düzenleme, ev sahibi olmayı kolaylaştırmayı hedefliyor.

Konut Hesabı Özellikleri Nelerdir?

Ziraat Bankası’ndan yapılan açıklamada, ‘Ziraat Bankası'na gelip bir Konut Hesabı açtırın. En az 3 yıl birikim yaparak ilk konutunuzu aldığınızda toplam birikiminizin yüzde 20'sine kadar devlet katkısı hesabınıza eklensin.’ denildi.

Açıklamada, hesap özellikleri ise şu şekilde sıralandı:

07 Nisan 2015 tarihi itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı bir konut sahibi olmayan T.C. vatandaşları,

En az 36 ay boyunca konut satın almadan önce düzenli birikim yapanlar,

Konut satın aldıktan sonra 6 ay içinde gerekli belgelerle bankamıza başvuranlar Devlet Katkılı Konut Hesabı'ndan faydalanabilecektir.

Ödemelerin düzensiz yapılması durumunda devlet katkısı kazanma hakkı kaybolacaktır. Devlet katkısı almak için, 07 Nisan 2015’ten itibaren başvurulan konut dışında başka bir konut edinilmemiş olunması gerekmektedir. Düzenlenen kampanyadan faydalanarak düzenli birikimi olan kişilere, biriktirdikleri rakamlar üzerinden hesaplanmak üzere en yüksek 149 bin 870 TL'ye kadar varan tutarda hibe para yardımı verilecek.

‘Yapılan yardımdan yararlanmak istiyorum’ diyen kişilerin konut hesabı açarak düzenli para birikimi yapmaları yeterli olacak. Aranan koşulları sağlayan kişiler ev almaları halinde devletten hibe para yardımı almaya hak kazanacaklar.

Cumhurbaşkanı Duyurdu! Kayseri'de İlk Kez Ev Alacaklara 149 bin 870 TL Hibe Desteği

Konut fiyatlarında son yıllarda yaşanan artış, vatandaşların ev sahibi olmasına engel oluyor. Bu sebeple devlet devreye girerek yeni yollar arıyor. Gelen son dakika haberine göre  ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlar için devletten hibe desteği verilecek. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan duyuruda, ilk evini alacaklar için verilecek olan hibe desteği miktarının 149 bin 870 TL olduğu bildirildi.

Kayseri'de Ev Sahibi Olma Fırsatı! İlk Kez Ev Alacaklara  Müjde!

Ziraat Bankası Konut Hesabı Özellikleri

Ziraat Bankası, Konut Hesabı açarak ev sahibi olmayı düşünenler için çeşitli avantajlar sunuyor. Banka tarafından yapılan açıklamada, Konut Hesabı'nın özellikleri şu şekilde sıralandı:

07 Nisan 2015 tarihi itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı bir konut sahibi olmayan T.C. vatandaşları,

En az 36 ay boyunca konut satın almadan önce düzenli birikim yapılması gerekiyor,

Konut satın aldıktan sonra 6 ay içinde gerekli belgelerle bankaya başvuranlar Devlet Katkılı Konut Hesabı'ndan yararlanabilir.

Ödemelerin düzensiz yapılması durumunda devlet katkısı kazanma hakkı kaybolacaktır. Devlet katkısı almak için, 07 Nisan 2015'ten itibaren başvurulan konut dışında başka bir konut edinilmemiş olunması gerekmektedir.

Kayseri'de Ev Sahibi Olma Fırsatı! İlk Kez Ev Alacaklara  Müjde!

Devlet Katkısı ve Hibe

Hesapta biriktirilen tutarın yüzde 20'sine kadar devlet katkısı sağlanacaktır. Düzenli birikim yapan kişilere, biriktirdikleri rakam üzerinden hesaplanmak üzere en yüksek 149 bin 870 TL'ye kadar hibe para yardımı verilecektir.

Devlet katkısından yararlanmak isteyen kişilerin Ziraat Bankası’nda Konut Hesabı açarak düzenli para birikimi yapmaları yeterli olacaktır. Aranan koşulları sağlayan kişiler ev almaları halinde devletten hibe para yardımı almaya hak kazanacaklar.