Kayseri'de Evini Satan Bankaya Koşuyor!

Mevduat faizlerinin yüksek seyri vatandaşları evlerini satıp faize koymaya yönlendirirken, evlerini satmak isteyenler alıcı bulamıyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Evini Satan Bankaya Koşuyor!

Kayseri genelinde satılık ev bolluğu yaşanıyor. Faizlerin yüksek seyri parası olan vatandaşlar için bankaları cazip kılarken bazı vatandaşlarda evlerini satıp ardından yeniden kendi evlerinde kiracı olarak oturuyor.

Kayseri’de Satılık Ev Çok!

Kayseri’de son günlerde ilan sitelerindeki satılık ev sayısındaki artış dikkat çekiyor. Hemen hemen her semt ve mahallede sıfır ve ikinci el daireler daha önce görülen fiyatlardan daha uyguna satılıyor. Vatandaşlarsa ev almak yerine mevduat bankalarının sunduğu yüksek faizli hesapları tercih ediyor. 

Faiz Mi? Kira Geliri Mi?

Merkez Bankası’nın politika faizini yüksek seviyelerde uzun süre sabit tutması finans piyasalarındaki getirileri etkiliyor. Daha öncelerde ev almak ve kiraya vermek daha çok getiri sağlarken şimdi ev sahipleri evlerini satarak elde ettikleri parayı bankaya yatırıyor ve faiz geliri elde ediyor. 
Örnekle; Alparslan Mahallesi’nde yer alan 5 Milyon TL değerindeki bir apartman dairesini satan Mehmet Amca, elde ettiği parasını ortalama olarak yüzde 51 faiz veren mevduat bankalarına yatırırsa 32 günün sonunda elde edeceği gelir 210 bin TL civarında seyrediyor.

Ev Alacaklar Almıyor!

Ev almak için parası bulunan vatandaşlarda ev almak yerine parasını bankaya yatırarak parasının miktarını artırmayı amaçlarken, aynı zamanda elde ettiği gelirle kiraya oturmayı tercih ediyor. 

Faiz Hassasiyeti Olanlarsa…

Faiz getirisindeki yüksek getirileri görüp ancak faiz hassasiyeti olduğu için tercih etmeyenlerin adresi ise nispeten faize yakın getiri imkânı sunan katılım endeksine uygun bankalar oluyor. Katılım bankaları da faiz hassasiyeti olan vatandaşlara cazip getir imkanları sunuyor.  

Bu haber bir yatırım tavsiyesi niteliğinde olmayıp, bilgilendirici nitelik taşımaktadır. Yapacağınız yatırımlarda lisanslı finans uzmanı tavsiyesi almanız sizin için yararlı olacaktır.