Kayseri'de ezan vakitleri (30 Temmuz)

Kayseri'de yaşayan vatandaşlar için namaz vakitleri, ibadetlerini düzenli bir şekilde yerine getirebilmeleri açısından büyük önem taşıyor. Peki bugün namaz vakitleri nasıl? Ezan kaçta okunacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de ezan vakitleri (30 Temmuz)

Namaz vakitleri, İslam dinine göre gün içerisinde beş vakit namazın belirlenmiş saatleridir. Her bir vakit, güneşin belirli bir konuma ulaşmasıyla başlar ve sona erer. 

Namaz vakitlerinin doğru bir şekilde takip edilmesi, Müslümanların ibadetlerini düzenli bir şekilde gerçekleştirmelerine yardımcı olur. Namaz, İslam'ın beş şartından biri olup, inananlar için manevi bir öneme sahiptir. Bu nedenle, Kayseri ilinde yaşayan Müslümanlar da namaz vakitlerini düzenli olarak takip ederek ibadetlerini yerine getirebilirler.

Günün Ayeti

Kayseri ezan vakti (30 Temmuz)

Şüphesiz geceyle gündüzün, süreleri değişerek ardı ardına gelmesinde, Allah’ın göklerde ve yerde yarattığı her varlıkta, kalpleri Allah’a karşı saygıyla dopdolu olan ve hayatları boyunca O’na karşı gelmekten sakınanlar için elbette nice işaretler, deliller vardır. (Yunus Suresi - 6. Ayet)

Günün Duası

Hz. Yunus'un balığın karnındayken ettiği dua 

İslam dinine göre dünyada en çok sıkıntı yaşayan insanlar peygamberler olmuşlardır. Peygamberler tarihinde Hz. Yunus (as) bir sefer sırasında denize atıldığında bir balık tarafından yutulmuştu. Böyle bir durum kullar için telafisi mümkün olmayan anı sergiler ancak Allah’a sığınan Hz. Yunus bu zorlu durumdan kurtulmak için şöyle dua etmiştir: "Lâ ilahe illâ ente, sübhâneke innî küntü minez-zâlimîn". Hz. Yunus'un bu kurtarıcı duasının anlamı,

 "Sen her türlü noksanlıktan, eşi-ortağı olmaktan uzaksın. Şüphesiz ben kendine yazık edenlerden oldum."

Kayseri ezan vakti (30 Temmuz)

Tirmizi'den bildirilen iki hadise göre Hz. Muhammed (SAV), "Dert ve bela gelince, Yunus nebinin okuduğu "Lâ ilahe illâ ente, sübhâneke innî küntü minez-zâlimîn" zikrini söyleyen, dert ve beladan kurtulur." buyurdu.

Günün hadisi

İki göz vardır ki, cehennem ateşi onlara dokunmaz: Allah korkusundan ağlayan göz, bir de gecesini Allah yolunda, nöbet tutarak geçiren göz. Tirmizî, Fedâilü'l-Cihâd, 12.

KAYSERİ NAMAZ VAKİTLERİ

Namaz vakitlerini takip ederken, güncel ve doğru bilgilere ulaşmak önemlidir. Kayseri Anadolu Haber olarak sizler için günlük namaz vakitlerini paylaşıyoruz. 

Kayseri ezan vakti (30 Temmuz)

Namaz vakitleri aşağıdaki gibidir.

İmsak : 03:51
Güneş : 05:30
Öğle : 12:50
İkindi : 16:41
Akşam : 19:59
Yatsı : 21:31