Kayseri'de gelenek bozuldu! Artık Kayseri mantısı yok

Kayseri'nin yerel mutfağıyla özdeşleşen Kayseri mantısı, şehirdeki birçok restoranda sıkça tercih edilen lezzetlerin başında geliyor. Ancak kent merkezinde faaliyet gösteren bir restoranda menüye Kayseri mantısı yerine farklı bir mantı türü eklendi. Detaylar haberimizde…

Kayseri'de gelenek bozuldu! Artık Kayseri mantısı yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mantısıyla ün salan Kayseri’de, Talas Bulvarı üzerinde hizmet veren ünlü bir lokantada menü tercihi dikkat çekti. Lokantanın mantı bölümünde Kayseri mantısına yer verilmezken, sadece Sinop mantısı satışa sunuldu. Menüdeki bu tercih hem fiyatıyla hem de farklı sunum tarzıyla göze çarptı.

Menüde sadece Sinop mantısı var

Kayseri’de evlerde ve restoranlarda en çok tüketilen yöresel lezzetlerin başında gelen Kayseri mantısı, genellikle 300 ila 400 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Ancak söz konusu lokantada sadece Sinop mantısının yer aldığı görüldü. Üçgen şekli, büyük yapısı ve farklı sunumuyla tanınan Sinop mantısı, cevizle servis ediliyor ve 505 TL’lik fiyat etiketiyle menüdeki yerini aldı.

Kayseri'de gelenek bozuldu! Artık Kayseri mantısı yok

Sinop mantısı cevizle sunuluyor

Hem kapatılma stili hem de servis şekliyle Kayseri mantısından oldukça farklı olan Sinop mantısı, Karadeniz mutfağının özgün tatları arasında yer alıyor. Kayseri mantısı, küçük ebatları ve yoğurt-salça soslu sunumuyla bilinirken, Sinop mantısı daha iri taneli ve üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis ediliyor.