Kayseri'de Gezilecek Yerler 2023

Kayseri'de Gezilecek Yerler... Kayseri Kalesi... Yahyalı Kapuzbaşı Şelalesi... Erciyes Kayak Merkezi.... Pastırmasıyla, sucuğuyla, mantısıyla, yağlamasıyla yöresel lezzetleriyle Türkiye'nin en önemli şehirleri arasında yer alan Kayseri, tarih ve kültürünün yanı sıra Yamula Barajıyla da turizmin nabzını tutuyor.  Kayseri'de gezilecek yerler nereleri?

Kayseri'de Gezilecek Yerler 2023
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de Gezilecek Yerler 2023 - Kayseri Gezilecek Tarihi, Kültürel,  Turistik Yerler ve Müzeler
Kayseri, İç Anadolu’nun güney bölümü ile Toros Dağları'nın birbirine yaklaştığı bir yerde Orta Kızılırmak bölümünde yer alır. 37 derece 45 dakika ile 38 derece 18 dakika kuzey enlemleri ve 34 derece 56 dakika ile 36 derece 58 dakika doğu boylamları arasında bulunmaktadır. Doğu ve kuzeydoğusu Sivas, kuzeyi Yozgat, batısı Nevşehir, güneybatısı Niğde, güneyi ise Adana ve Kahramanmaraş illeri ile çevrilidir.1929 yılında yapılan Haydarpaşa - Kars demiryolu idari sınırlarından geçmektedir.

Kayseri'de Gezilecek Yerler 2023Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık 15. şehridir. 2014 yılı itibarı ile 1.322.376 nüfusa sahiptir. Akkışla, Bünyan, Develi, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı, Talas, Özvatan, Felahiye ve Yeşilhisar olmak üzere 16 ilçeden oluşmaktadır. Ankara ve Konya'dan sonra İç Anadolu'nun üçüncü büyük kenti ve sanayi merkezidir.Orta Kızılırmak Bölümünde, Erciyes Dağın'ın eteklerinde modern bir il. Kuzey ve kuzeybatıda Yozgat, Kuzey ve kuzeydoğuda Sivas, doğuda Kahramanmaraş, güneyde Adana, güneybatıda Niğde, batıda ise Nevşehir illeriyle çevrilidir. 34°56’ ve 36°59’ doğu boylamları ile 37° 45’ ve 38° 18’ kuzey enlemleri arasında yer alır.

Kayseri'de Gezilecek Yerler 2023

Kayseri İç Anadolu'nun Ankara ve Konya’dan sonra en büyük şehri. Sanayisi, ticareti ve Üniversiteleriyle ipek yolunun geçtiği güzide bir şehir. Türkiye'nin en büyük 8’inci ili olarak bilinen, Yozgat, Sivas, Adana, Kahramanmaraş, Niğde ve Nevşehir'e komşu olan Kayseri, tarihi ve kültürel açıdan yerli ve yabancı turistlerin en çok gezdiği illerin başında yer alıyor. Şehir merkezinde 7 medeniyete ev sahipliği yapmış tarihin izlerine rastlanan 1.5 milyonluk nüfusa sahip bir şehir. Dünyanın en eski şehirlerinden biri olarak da tarihe geçen Kayseri’de Kaniş Karum, dünyada ticaretin ilk başladığı şehir olma özelliği taşıyor. Siz değerli okuyucularımız için Kayseri'yi tanımak ve gezerek, hoş vakit geçirmek istiyorsanız Kayseri'de gezilecek yerler listesini sizler için hazırladık. 

Kayseri'de Gezilecek Yerler 2023
Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar olmak üzere toplamda 16 İlçesi bulunan Kayseri, içinde Erciyes Dağı’nı da bulunduran bir şehir konumunda. 

Kayseri'de Gezilecek Yerler 2023
Erciyes Dağı’nda kış sporlarında dünya şampiyonluklarına ev sahipliği yapan, pastırmasıyla, sucuğuyla, mantısıyla, yöresel lezzetleriyle Türkiye’nin en önemli şehirleri arasında yer alan Kayseri, tarih ve kültürünün yanı sıra Yamula Barajıyla da turizmin nabzını tutuyor. 

KAYSERİ’DE GEZİLECEK YERLER:
Kayseri Cumhuriyet Meydanı
Kayseri Kalesi
Kayseri Saat Kulesi
Anadolu Harikalar Diyarı
Erciyes Kayak Merkezi
Atatürk Evi Müzesi
Sultan Sazlığı
Hürmetçi Sazlığı
Soğanlı Vadisi
Koramaz Vadisi
Yahyalı Kapuzbaşı
Selçuklu Uygarlığı Müzesi
Mazakaland Eğlence Merkezi
Milli Mücadele Müzesi
Döner Kümbet

Camii Kebir

Etnografya Müzesi
Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi
Gevher Nesibe Çeşmesi
Mimar Sinan Parkı
Güpgüpoğlu Konağı 
Etnografya Müzesi
Kayseri Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi
Hacı Kılıç Camii
Bürüngüz Camii
Seyyid Burhanettin Hz. Turbesi  

Kaniş Karum-Kültepe
Zeynel Abidin Türbesi
İnönü Parkı
Sema Yazar Parkı
Beştepeler Mesire Alanı
Talas Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı

Müzeler

Kayseri Arkeoloji Müzesi
Atatürk Evi
Güpgüpoğlu Konağı Etnoğrafya Müzesi
Selçuklu Uygarlığı Müzesi
Ahi Evran Sanatkarlar Müzesi
Kadir Has Kent ve Mimar Sinan Müzesi
Kayseri Kalesi Arkeoloji Müzesi
Kayseri Etnoğrafya Müzesi
Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi
Sultansazlığı Kuş Müzesi

Mutfak

Mantı, Pastırma, Sucuk, Sucukiçi,Çemen, Fırın Ağzı,Kayseri Ketesi,Pehli, Yağlama (Şebit Mantısı)'dır. Kabak çiçeği dolması ile İçli köfte'de yapılır, yöre sarımsak ve baharatlı yemekleri ile tanınır. Ayrıca Nevzine tatlısı da Kayseriye özgü bir tatlı çeşidir.

 

Spor

Futbolda Süper Lig'de Kayserispor şehri temsil eder. Şehirde, 2009'da hizmete giren 32.863 seyirci kapasiteli tüm tribünleri kapalı, tamamı koltuklu Kayseri Kadir Has Stadı mevcuttur.

Basketbolda ise kadınlar birinci liginde mücadele eden Melikgazi Kayseri Basketbol ile temsil edilmektedir. Melikgazi Kayseri Basketbol maçlarını 7.500 seyirci kapasiteli Kadir Has Spor Salonunda yapmaktadır.

Kickboks-Muay Thai-Wushu 3 Branşta Milli olan ve Uğurcan Bayazıt vardır.

Amatör sporda ve atletizmde Kayseri Birlik spor şehri temsil etmektedir. Talas'da Kayseri İsmail Hakkı Güngör Güreş EğitimMerkezi bulunmaktadır.