Kayseri'de git gide artıyor - Vatandaşlar tedirgin!

Kayseri'de son dönemde akrep vakaları artış gösterdi. Kentin farklı bölgelerindeki iki vatandaşı akrep sokarken bu durum endişeye neden oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de git gide artıyor - Vatandaşlar tedirgin!

Kayseri'de farklı bölgelerde artan akrep vakaları, vatandaşlar arasında telaşa neden oldu. Özellikle Güneşli, Yeşilyurt ve Reşadiye'de görülen akrepler vatandaşlara korku dolu anlar yaşatıyor. 

Reşadiye mahallesinde küçük oğlunun yanında akrep gören bir vatandaş ''O an çok korktum çocuğuma zarar verecek diye. telaşla akrebi hemen attım.' dedi. Bu durum mahallelileri de tedirgin ederken daha dikkatli olmaları konusunda mahalle sakinleri birbirini uyardı.

Yeşilyurt ve Güneşli'deki vatandaşları ise sarı akrep soktu. Babasını akrep sokmasının ardından hemen hastaneye kaldırdıklarını söyleyen vatandaş, 'Sarı akrep babamı parmağından soktu. O an telaşla hemen hastaneye gittik. Doktorlar sarı akrep türünün en zehirli tür olduğunu belirtiyor. Şu anda gerekli testler yapılıyor. Babam elinde inanılmaz bir acı olduğunu söyluyor. Şu anda balon gibi şiş zaten kullanamıyor.'

Akrepten korunmak için ne yapılmalı?

Kayseri genelinde artan akrep vakaları vatandaşları tedirgin etti. Vatandaşların akrebe karşı ilaçlama yapması önem arz ediyor. Özellikle bahçeli evlerde sineklik bulunması, boşluk ve çatlakların silikon kalafatla doldurulması, çürümüş ahşap bölgelerin yenilenmesi de akrepten korunmak için önemli adımlar arasında yer alıyor.