Kayseri'de gizemini koruyan binalar....

Kayseri'nin bazı bölgelerinde yıllardır inşaat halinde olan veya yarım kalmış binalar, vatandaşların dikkatini çekiyor. Bu binalardan bazıları Hacı Saki, Turgut Reis, Anbar mahallelerinde bulunuyor. İşte kentte yıllardır gizemini koruyan binalar...

Kayseri'de gizemini koruyan binalar....

Kayseri'nin çeşitli bölgelerinde uzun yıllar boyunca inşaat halinde olan ve tamamlanmadan bırakılan binalar vatandaşların dikkatini çekmeye devam ediyor. Özellikle Hacı Saki, Turgut Reis, Anbar mahallelerindeki yapılar, şehir görünümünü olumsuz etkilemesinin yanı sıra asayiş olayları veya güvenlik risklerini de beraberinde getiriyor. İnşaat projelerinde herhangi bir ilerleme hala kaydedilmiyor.

Bu yapıların neden tamamlanmadığına ilişkin pek çok iddia bulunsa da resmi açıklama yapılmaması vatandaşlar arsında merak uyandırıyor.

Kayseri'de gizemini koruyan binalar....

Mahalle sakinlerinden bazı vatandaşlar, yıllardır çürümeye terk edilen bu binaların yetkililerin sorumluluğunda olduğunu savunuyor.

Binalar çevrede görüntü kirliliği oluşturuyor. Bunun yanı sıra yaanı kalan inşaat binaları güvenlik risklerini de barındırıyor. Bazı bireyler inşaat binalarına kolaylıkla giriş sağladığı için asayiş olayları da yaşanabiliyor.

Kayseri'de gizemini koruyan binalar....

Bina içlerinde intihar olaylarının yaşandığı, madde bağımlılarının mesken tuttuğu ve fuhuş yeri olarak kullanıldığı da söyleniyor.