Kayseri'de göz gözü görmedi!

Günlerdir yapılan meteorolojik uyarılarla birlikte kentin pek çok noktasından yoğun yağış haberleri geliyor. WhatsApp hattımıza gelen bir görüntüye göre Kayseri-Malatya karayolunda göz gözü görmedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de göz gözü görmedi!

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü yayınladığı haftalık raporda Kayseri’yi sağanak yağışlara karşı uyarmıştı. Uyarılarla birlikte WhatsApp hattımıza gelen bir görüntüye göre Kayseri-Malatya karayolunda etkili olan sağanak yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı. 

Meteoroloji’den yapılan açıklamada; ‘Kentte 1 Mayıs (Çarşamba) günü beklenen yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, ani kuvvetli rüzgâr, yerel doğu yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir’ ifadelerinde bulundu. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların Pazar gününden itibaren mevsim normallerinin altına düşeceği öngörülüyor.

Bugün yeniden etkisini göstermeye başlayan sağanak yağış ise Kayseri-Malatya karayolunda hem vatandaşlara hem sürücülere zor anlar yaşattı. Bardaktan boşalırcasına yağan yağmur ile adeta göz gözü görmedi.

Öte yandan Kayseri'nin pek çok bölgesinde sel meydana gelirken araçlarda hasar oluştuğu kırsal kesimlerde ise tarım arazileri ve meyve ağaçlarının ciddi zarar gördüğü öğrenildi.