Kayseri'de güncel altın fiyatları (25 Ekim)

Kayseri'de en çok merak edilen konulardan biri olan altın fiyatları, yatırımcılar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Son günlerde çeyrek altında yaşanan dalgalanma, yatırımcıyı tedirgin ediyor. Peki, 25 Ekim Çarşamba günü altın fiyatları ne durumda? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de güncel altın fiyatları (25 Ekim)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de altın fiyatları farklı seyirde ilerlemeye devam ederken elinde altını bulunan yatırımcılar beklemeli mi yoksa bozdurmalı mı? En çok tercih edilen altın olan çeyrek hafta başında zirveyi görmüştü. 

Altın fiyatları jeopolitik riskten dolayı hızla yükselişe geçti. Altının gramı için ekonomistler yılsonunda 2 bin TL olabileceğini ön görmesinden dolayı bazıları yatırım aracı olarak gramı tercih etti. Ancak çeyrek altının satış fiyatı 3bin TL’yi bulunca gramın önüne geçti. 

'Pozitif yönde ilerliyor'

Ünlü Ekonomist İslam Memiş,  ons altının pozitif yönde ilerlediğini şöyle açıkladı, ‘Türkiye Cumhuriyet Bankasının ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı var. Her iki bankadan da faiz artırımı Avrupa Merkez Bankası'ndan 25 baz puan faiz artırımı, Türkiye Cumhuriyet Bankası'ndan ise 400-500 baz puan faiz artırımı bekleniyor. Bu beklentiler dolayısıyla Dolar-TL kurunda aşağı yönlü bir hareket bekleniyor. Bu düşüş sonrası 1-2 gün içerisinde artış görülecek. 1976 TL seviyesinde olan Ons altının 2000 dolar seviyesine yükselme ihtimali var. Kısa vadeli satışlardan sonra Ons altında görünüm pozitif yönde ilerliyor.’ dedi.

 İşte 25 Ekim Çarşamba Kayseri’de altın fiyatları

Gram altın
Alış: 1,782
Satış: 1,782

Çeyrek altın
Alış: 2,978
Satış: 3,011

Yarım altın
Alış: 5.974
Satış: 6.023

Cumhuriyet altın
Alış: 11.910
Satış: 11.995