Kayseri'de gurbetçiler en çok burayı tercih ediyor - Duyunca şok olacaksınız!

Kayseri'de gurbetçi sezonu başladı. Gurbetçiler memleketine gelerek aile özlemi giderirken bir yandan da şehrin ekonomisine can veriyorlar. Kayseri'de gurbetçiler bakın en çok hangi mekanları tercih ediyor?

Kayseri'de gurbetçiler en çok burayı tercih ediyor - Duyunca şok olacaksınız!

Tatillerini memleketlerinde geçiren gurbetçiler, Kayseri’nin ekonomisine de aynı zamanda büyük katkı sağlıyor. Kayseri’nin enfes lezzetlerini tatmak ve ailesiyle keyifli vakit geçirmek isteyen gurbetçiler bakın en çok hangi mekanları tercih ediyor?

Gurbetçiler Kayseri’de alışverişin nabzını tutarken, bir yandan da şehrin lezzetlerini keşfediyorlar. Alışverişin ardından Kayseri’nin Tarihi Kapalı Çarşısı’ndan pastırma ve sucuk gibi yöresel ürünlerden satın alarak, bu lezzetleri döndükleri zaman misafirlerine ikram ediyorlar. Birçok gurbetçi memleket özlemini yanında götürdükleri yöresel yiyecek ve eşyalarla giderdiğini söylüyor.

Alışveriş yorgunluğunu atmak için Kayseri’nin geleneksel lokantalarında mola veren gurbetçiler, mantı, yağlama ve fırın ağzı gibi Kayseri mutfağının vazgeçilmez yemeklerini tatmak istiyorlar. Bu yemekleri tatmak isteyen gurbetçilerin tercih ettiği mekanların başında Elmacıoğlu İskender geliyor. Gurbetçilerin gitmeyi en çok sevdikleri ve araştırdıkları bu mekanda iskenderin yanında Kayseri mantısı, en çok rağbet gören ürünlerin başında geliyor.

Kayseri’ye özgü yöresel ürünleri tatmak için gidilen bir diğer mekan ise Sinan Chef oluyor. Kayseri’ye ait bütün yemeklerin bulunduğu bu mekanda deneyimleme fırsatı buluyorlar. İki mekanın ardından Taş Mekan, Çemen’s Gurme Mutfak, Konak restoran, Kemal Koçak, Hacı Steak House ve son zamanlarda popüler olan SUZ restoranı tercih ediyorlar.