Kayseri'de gurbetçiler isyan ediyor: Başımız resmen belada...

Her yıl olduğu gibi bu yaz da Kayseri, yurt dışında yaşayan gurbetçilerin akınına uğradı. Ancak sayıları giderek artan dilenciler, gurbetçilerin ve yerli halkın huzurunu kaçırıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Kayseri'de gurbetçiler isyan ediyor: Başımız resmen belada...

Kayseri, her yaz aylarında farklı ülkelerden gelen gurbetçilerin akınına uğruyor. Gurbetçiler, memleketlerine olan özlemlerini gidermek ve yaz aylarını aileleriyle birlikte geçirmek için Kayseri'yi tercih ediyorlar. Bu yoğunluk, şehirdeki çarşı ve pazarları hareketlendirirken esnafı da memnun ediyor. 

Ancak, gurbetçilerin başı dilencilerle belada. Şehrin hemen hemen her köşesinde ortaya çıkan dilenciler, özellikle gurbetçileri takip ederek dini duygularını istismar ediyor, vatandaşın peşine takılarak uzun süre takip ediyor. 

Gurbetçiler, araçlarını şehrin belirli bölgelerine park ederken, araçtan indiklerinde dilencilerin kendilerini takip etmesiyle mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Bu durum, özellikle yaşlı ve çocuklu aileleri tedirgin ediyor. Dolandırıcılık amacı taşıyan bu dilenciler, gurbetçilerin canını bezdirdi.
Kayseri'de zabıta ekiplerinin dilencilik sorununu bertaraf etme konusunda zaman zaman çalışmalar yapsa da bu çalışmaların yeterli olmadığı görülüyor.

Gurbetçi vatandaş isyan etti!

Almanya’dan Kayseri’ye gelen gurbetçi bir vatandaş burada hayal kırıklığına uğradığını anlatırken şu ifadeleri kullandı,

‘Almanya’da yaşıyoruz. Kayseri'de çok fazla dilenci var. Hiçbir yerde peşimizi bırakmıyorlar. Resmen takip ediliyoruz. İlk olarak buna bir çözüm bulunmalı aslında. Kendimizi güvende hissedeceğimiz bir ortam yok burada’

Esnaf da Şikâyetçi

Yalnızca gurbetçiler değil, Kayserililer ve esnaflar da artan dilenci sayısından rahatsız olduklarını dile getiriyor. Özellikle alışveriş merkezleri ve pazarlar gibi kalabalık alanlarda dilencilerin sürekli olarak insanların önüne çıkması, alışveriş yapan vatandaşlar için büyük bir sorun haline geldi. Yerli halk, dilencilerin sayısının kontrol altına alınmasını ve şehrin eski huzuruna kavuşmasını istiyor.