Kayseri'de hangi akrep türleri var? Kayseri'deki akrepler zehirli mi?

Kayseri'de sıcak havaların etkisinden çıktığımız bu son günlerde akrepler evlere kadar girmeye başladı. Peki Kayseri'de hangi akrep türleri var? Bu akrepler zehirli mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de hangi akrep türleri var? Kayseri'deki akrepler zehirli mi?

Akrepler ve yılanlar geçtiğimiz yaz birçok yerde kendini göstermişti. Büyük endişeye sebep olan bu hayvanlar İç Anadolu illerinde de görülüyordu. Kayseri’de de havalar soğumasına rağmen görülmeye devam ediyor. Peki bu akrepler zehirli mi? İşte detaylar…

Evlere kadar girmeye başlayan akreplerin soğuk ortamlardan uzaklaşmak istediği için evlere girdiğini belirten uzmanlar özellikle kırsal yerleşim yerlerine yakın yerlerde ikamet eden vatandaşlara uyarılarda bulunuyor. 

Peki Kayseri’de hangi tür akrepler var? 

Anadolu’da en yaygın akrep türü Anadolu sarı akrebidir. Halk arasında sarı akrep olarak da bilinen bu akrep türünün tehlikeli olduğu belirtiliyor.

Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgilere göre, sarı akrepler küçük boylu akrepler olup, ortalama 56 mm uzunluğundadır. Vücutları sarımsı kahverengi; tarak organı beyazımsı krem rengindedir. Gececil bir tür olup; daha çok Diptera, Orthoptera, Hemiptera, Blattodea (Hamamböceği), Chilopoda ve Araneae gruplarına ait eklembacaklı türleri ile beslenir. Ayrıca bu türün genç ve erginlerinde yamyamlığa rastlanır.

Sarı akrepler, tehlikeli akrepler olsa da zehri ölümcül değildir. Halk sağlığı açısından zehirleri önemlidir. Ancak daha çok kusma, sancı, yüksek ateş vs. şeklinde 24 saat kadar süren etkileri görülür. Eve yakın yaşama eğilimindedir.