Kayseri' de Hastane Çalışanları Kazan Kaldırdı!

Türkiye genelinde hayırseverlerin bağışlarıyla kurulan Kızılay Hastaneleri'nin içlerinde Kayseri'nin de bulunduğu bazı şubelerinin geçtiğimiz günlerde, kiraya verileceği öğrenilmişti. Durumu basın kuruluşlarından öğrenen hayırseverler ve vatandaşlar duruma tepki göstermek için hastane personeli ile bir araya geldiler. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri' de Hastane Çalışanları Kazan Kaldırdı!

Kiraya verilmesi ile gündeme gelen Kızılay Hastaneleri’nde bağışçılar, personeller ve hastalar mağdur olduklarını iddia ediyorlar.

Kiralanacağı öğrenilen ve Kayseri Kızılay Hastanesi’nde söz konusu kiralamanın herhangi bir mağduriyet oluşturmasına izin verilmeyeceği açıklanmıştı.

Yapılan tüm açıklamalara rağmen, Kayseri Kızılay Hastanesi önünde bu sabah saatlerinde hastane personeli, hastalar ve bağışçılar duruma tepki göstermek için bir araya geldiler.

Hastane personelinin herhangi bir mağduriyet yaşamayacağı açıklanmış olsa da tazminat ödenmeyeceği iddiaları üzerine hastane personeli sabah saatlerinde kurum önünde toplanarak haklarının elinden alınmasına tepki gösterdi. Deniz Postası Gazetesi’nin haberine göre, Sendikadan gelen yetkililer de hastane personelinin sonuna kadar yanında olacaklarını belirterek, ‘Hastane personelimizin haklarını savunmak onları korumak en büyük görevimiz’ açıklamasında bulundular. 

Bunun yanı sıra hastaneye bağış yapan hayırseverler ise, ‘Yaptıkları bağış ile hastane satılıyor. Bizim bağışımız üzerinden gelir elde ediliyor’ diyerek duruma tepki gösterdiler. Hastane önünde toplanan kalabalık yetkililerden net bir yanıt beklediklerini dile getirdiler.