Kayseri'de hava alarmı - Şehri etkisi altına alacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava tahmin raporuna göre, Kayseri ve çevresinde bu hafta hava durumu oldukça hareketli olacak. Detaylar haberimizde...

Kayseri'de hava alarmı - Şehri etkisi altına alacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava tahmin raporuna göre, Kayseri ve çevresinde bugün hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışların etkili olacağı belirtiliyor. Rüzgar, kuzeybatı yönlerinden hafif ve zaman zaman orta kuvvette esecek. Sıcaklıklar ise mevsim normallerinin altında seyredecek.

Bugün en düşük sıcaklık 13.9°C, en yüksek sıcaklık ise 29.4°C olarak ölçüldü. Öğle saatlerinden sonra yerel aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor ve yağış miktarının 0.2 mm civarında olması tahmin ediliyor.

Hafta Sonu Hava Durumu

21 Eylül Cumartesi günü hava parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar, kuzeybatı yönlerinden hafif ve orta kuvvette esecek. Sıcaklıkların ise en düşük 10°C, en yüksek 26°C seviyelerinde olması bekleniyor.

22 Eylül Pazar günü ise kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Sıcaklıklar en düşük 11°C, en yüksek 26°C olacak.

Kayseri'de hava alarmı - Şehri etkisi altına alacak!

Yeni Hafta Yağışla Başlıyor

23 Eylül Pazartesi günü de aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıklar en düşük 9°C, en yüksek 20°C olacak.

24 Eylül Salı günü ise hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Sıcaklıkların en düşük 8°C, en yüksek 24°C olması bekleniyor.

Uzun yıllar ortalamalarına göre Eylül ayında en düşük sıcaklık 9.0°C, en yüksek sıcaklık ise 27.1°C olarak ölçülüyor. Aylık toplam yağış miktarı ortalaması ise 14.0 mm. Eylül ayında daha önce ölçülen ekstrem değerler arasında en düşük sıcaklık -3.8°C (27 Eylül 1956) ve en yüksek sıcaklık 38.4°C (4 Eylül 2020) yer alıyor.

Kayseri halkının hava koşullarına göre tedbirli olması ve güncel hava durumu bilgilerini takip etmesi öneriliyor.