Kayseri'de 'Hayat' pahalı - Fiyatı dudak uçuklattı!

Bir vatandaş Hayat marka suyun pahalılığına böyle tepki gösterdi. Suyun Kayseri'deki fiyatı ise dudak uçuklattı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de 'Hayat' pahalı - Fiyatı dudak uçuklattı!

Ülke genelinde artan enflasyon ve ekonomik dalgalanmalar gıda fiyatlarını etkiliyor. Pahalılık ile mücadele eden vatandaş bu kezde Hayat marka suyun fiyatına tepki gösterdi. Kayseri'deki fiyatı ise adeta cep yakıyor.

Hazır su fiyatları, artan enflasyon ile birlikte gittiikçe yükseliyor. Pahalılık nedeniyle hazır su tüketimini sonlandıran vatandaşlar evlere arıtma su taktırıyor. Yaz aylarının gelmesi ve artan hava sıcaklıkları nedeniyle marketlerde de neredeyse su kalmıyor. 

Kayseri'de 'Hayat' pahalı - Fiyatı dudak uçuklattı!

Özellikle Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan kurumsal marketlerdeki hazır su satışları dikkat çekiyor. Her şeye zam gelirken elbette su fiyatları da bu zamdan nasibini aldı. Ancak Hayat marka su diğer su markalarının fiyatına göre 2 katı aşacak şekilde arttı. Bir vatandaş ise tepki gösterdiği videoyu sosyal medyada paylaştı. O görüntüler kısa sürede gündem oldu.

''Et suyu mu var anlamadım''

İki marka suyu kıyaslayan ve aradaki farka tepki gösteren vatandaş, ''Bu Karacadağ su 2,75 TL, Bu da Hayat su 9 TL. Bunun içinde et suyu mu var ben anlamadım. Sözü size bırakıyorum'' dedi.

Kayseri'de 'Hayat' pahalı - Fiyatı dudak uçuklattı!

Kayseri'de ise Badem Pınarı, Özkaynak gibi markaların 1.5 Lt olan suları 5 TL iken  Hayat marka suyun 17 TL'den satılıyor. Vatandaşlar bu marka suyun neden bu kadar pahallı olduğunu sorguluyor.