Kayseri'de hazırlıklar tamam – 9 Eylül'de yerini alacak!

Kayseri'de yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kentte hazırlıklar tamamlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de hazırlıklar tamam – 9 Eylül'de yerini alacak!

Kayseri dâhil 81 ilde yeni eğitim öğretim yılı öncesi hazırlıklar sürüyor. Okulların açılmasına sayılı günler kala kentte hazırlıklar da tamamlandı. 9 Eylül’de yeni müfredatın kitapları da yerini almış olacak. 

‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ kapsamındaki yeni müfredat doğrultusunda hazırlanan ‘beceri örgüsü temelli’ yeni ders kitaplarının yazım süreci tamamlandı. Hazırlanan yeni kitaplar 9 Eylül tarihinden itibaren sınıflarda olacak.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce 9 dersin müfredatı ile Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortak Metni, Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce 10 dersin müfredatı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 7 dersin müfredatı 26 Nisan'da kamuoyunun görüş ve önerisine sunulmuş, ilgili komisyonlar gerekli tasnif ve değerlendirmeleri yaptıktan sonra yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulunun onayından geçmişti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in onayının ardından 26 dersin yeni müfredatı, 9 Eylül tarihinde başlayacak 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi (anasınıfı), ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıflarda başlamak üzere kademeli şekilde uygulanacak.