Kayseri'de hırsızlar bu adresi resmen mesken tuttu!

Kayseri'nin Tavlusun Mahallesi'nde bulunan gazetecilere yönelik yapılan Basın TOKİ'de hırsızlık olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Son olarak sitede yaşanan hırsızlık olayıyla evine dönen aile gördükleri karşısında neye uğradığını şaşırdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de hırsızlar bu adresi resmen mesken tuttu!

Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Tavlusun Mahallesi’nde bulunan TOKİ evlerinde hırsızlık olayları bir türlü bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen hırsızlık olayı site sakinlerini tedirgin etti. 

Kayseri'de bu adresi resmen mesken tuttular!

Yeni evlileri tespit ediyorlar!

Tavlusun’da Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde yapımı tamamlanan Basın TOKİ’de art arda gelen hırsızlık haberleri site sakinlerini endişelendiriyor. Sitede yaşam başladığı andan itibaren hırsızlık olayları da meydana gelmeye başladı. Hırsızların ilk hedefi elektrik, doğalgaz, su aboneliklerinin açılmasını beklerken eşyalarını evlerine bırakan konutlar oldu. İddialara göre buraya yerleşim başladığında bir takım gruplar sanki o evde yaşıyormuş gibi davranarak evin önüne nakliye aracını yaklaştırarak evde ne var ne yok götürüyordu. 
Kiracı görünümünde binaların önüne gelen bu gruplar özellikle yeni evlileri evin önünde bulunan karton kutulardan tespit ediyor.

Kayseri'de bu adresi resmen mesken tuttular!

Öncelikle zile basıyorlar!

Son olarak geçtiğimiz günlerde bir binada meydana gelen hırsızlık olayı Basın TOKİ’de yaşayanları korkuttu. Mağdur ev sahibi sadece birkaç saat içinde gerçekleştirilen olay üzerine şu şekilde konuştu, ‘Birkaç saatliğine bağa gittiğimiz sırada evimize hırsız girmiş. Eve geldiğimizde kapının halini görünce şok olduk. Kilitleyip gitmiştik ama açabilecek araçları var ellerinde. Duyduğumuza göre bu hırsızlar öncelikle zile basıyor, kimse açmayınca kapıyı zorluyor. Ve tek hedefleri altın. Doğrudan yatak odasına girmişler bazanın altını üstüne getirmişler. Bizden de çocuklarımızın kumbaralarını ve kol saatimi çalmışlar’

Kayseri'de bu adresi resmen mesken tuttular!

Emlak Yönetim sorunlarımızla ilgilenmiyor!

TOKİ yönetiminin güvenlik önlemleri konusunda çok eksik olduğunu aktaran ev sahibi, ‘Emlak Yönetim’e sürekli şikâyetle gidiyoruz. Tek biz değil tüm site yönetimden şikâyetçi. Ödediğimiz aidat parasının karşılığını alamıyoruz. Bir güvenlik kamerası sistemi bile yapılmadığı gibi bir de resmen hırsıza davetiye çıkarıyorlar. Temizlik sonrası kapıları kapatmıyorlar ve herkesin kapı şifresi aynı. Bu sorun bir an evvel çözülsün. Yetkililer artık burada bir çare bulsun’ dedi.

Kayseri'de bu adresi resmen mesken tuttular!

Başka bir site sakini ise, 'TOKİ'de yaşayan insanların durumu zaten ortada. Burayı resmen mesken tuttular. Her gün bir hırsızlık olayı duymaktan bıktık. Çoluğumuz çocuğumuzun hayatı da risk altında. Emlak Yönetim işini yapmıyor' diyerek tepkisini dile getirdi.