Kayseri'de ikinci el araç ilanlarında yeni hile!

İkinci el araçlar sıfır fiyatlarının üzerinde ilana konulamayacak haberi üzerine Kayseri'de ikinci el araç ilanlarında yapılan yeni hile ortaya çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Kayseri'de ikinci el araç ilanlarında yeni hile!

İkinci el araçlar sıfır fiyatlarının üzerinde ilana konulamayacak haberi üzerine Kayseri’de ikinci el araç satıcıları yeni hileye başvurdu. Araçların satış sitelerine sıfırları atılarak konulduğu ortaya çıktı. Tüketiciler Birliği Kayseri Şubesi vatandaşları uyardı.

Kayseri'de satılık araç ilanlarında yeni hile!
Geçtiğimiz günlerde Bakanlığın kararı ile ikinci el araçlar sıfır fiyatlarının üzerinde ilana konulamayacak haberi üzerine Kayseri’de ikinci el araç satıcıları yeni hileye başvurdu. Hileci vatandaşların araçlarını satış sitelerine sıfırları atarak koydukları ortaya çıktı. 
Tüketiciler Birliği Kayseri Şubesi ise konuyla ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu. Açıklamada tüketici olarak üründe görülen etiket neyse o fiyattan alınması gerektiği vurgulandı.

Kayseri'de satılık araç ilanlarında yeni hile!Uyanıklık yapanları cezalandırın

Açıklamada şu ifadelere yer verildi, ‘"Artık 2. el araçlar sıfır fiyatlarının üzerinde ilana konulamayacak. 300 bin TL'ye kadar da para cezası var diye açıklama gelince millet bir sıfır atarak ilana koymaya başlamış. Üçkağıtçılığın kitabını yazıyorlar. Neyse konumuz bu değil. Tüketici kanununa göre etiket fiyatı ne ise tüketici o fiyattan alır. Yani kasa fiyatı ve etiket fiyatı arasında bir fark varsa, tüketicinin lehine olan ne ise tüketici onu öder. Madem böyle uyanıklık yapıyorlar o halde sizlere bir uyanıklık da biz söyleyelim’

Kayseri'de satılık araç ilanlarında yeni hile!
Ekran görüntüsünü alın!

Vatandaşlara uyarılarda bulunulan açıklamanın devamı şu şekilde, ‘600 bin liralık aracı satıcı 60 bin lira mı yazmış. Siz 60 bin liralık ilanın ekran görüntüsünü alın. Daha sonra satıcıya aracın fiyatı ilan da ne yazıyorsa onu ibandan atın ve açıklama kısmına "ilana koyduğunuz şu markalı aracın  parası" diye açıklama yazın. Parayı gönderin. Satıcı size aracı vermek istemeyecek. Siz de dava açar o aracı o ilanda yazılan fiyata alırsınız. Bize de ulaşırsanız her konuda Tüketiciler Birliği olarak arkanızda dururuz. İşlerin buraya geleceğini kestiremeyen hükümetin eksiklerini toparlamaya çalışıyoruz. Bakalım daha nereye kadar tuhaf işler olacak’