Kayseri'de ilginç olay – Melikgazi'de başka Talas'ta başka...

Kayseri'de yaşanan ilginç olayda Melikgazi ilçesinde farklı Talas ilçesinde farklı kararlar çıkması şok etkisi yarattı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de ilginç olay – Melikgazi'de başka Talas'ta başka...

Kayseri’de özellikle üniversitelerde öğrencilere senetle dil kursu satan kişilere itiraz eden iki öğrenci için aynı olayda farklı karar çıkması şok etkisi yarattı.

Dolandırıldığını düşünerek Tüketici Hakem Heyetleri’ne başvuran öğrenciler, Melikgazi'de farklı Talas'ta farklı çıkan kararlarla neye uğradığını şaşırdı.
Kentte üniversite öğrencileri, eğitim adı altında senet imzalatan sokak satıcıları sebebiyle dolandırılma riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Üniversite içinde öğrencileri hedef alan gruplar dil eğitimi adı altında paket satmaya çalışıyor. Öğrencilere senet karşılığı satış gerçekleştiren bu gruplar genellikle öğrenci yurdu ve kampüs çevresinde yoldan geçen öğrencileri çeşitli vaatlerle kandırıyor. Öğrenciler, aldıklarını düşündükleri eğitim paketinden hiçbir şekilde yararlanamazken karşılarında muhatap olabilecekleri kimsenin de olmadığını belirtiyor. 

81 ilde yolda ikna edilerek İngilizce eğitim seti satın aldıkları kişiler tarafından dolandırıldığını iddia eden onlarca kişinin ise Tüketici Hakem Heyetleri’ne başvurduğu ortaya çıktı.

İnternet üzerinden dil eğitim seti!

İddiaya göre, kendilerini üniversite öğrencisi olarak tanıtan gruplar, ikna ettikleri kişilere form doldurtarak internet üzerinden verildiğini söyledikleri İngilizce eğitim setini satıyor ve 14 gün içinde iptal etme hakları olduğunu belirtiyor. Ancak form doldurulmasından ardından 15. gün internet üzerinden bir ders dahi almayan mağdurlara telefon edilerek borçları olduğu belirtilerek para isteniyor.

Çeşitli bahanelerle iptal etmiyorlar!

Bir öğrencinin iddiasına göre de; müşterilere bu paketleri verirken seti kendileri açıyor, öğrenciler vazgeçip kendilerine ulaştıklarında ise, ‘Paketi açtığınız için iptal edemeyiz’ yanıtını veriyorlar.

Aynı olayda farklı karar çıktı!

Yine aynı durumda mağduriyet yaşayan iki üniversite öğrencisi olayı şu şekilde anlatıyor,

‘Biz iki yakın arkadaşız. Bir gün gelip bize bu setin çok faydalı olacağını anlattılar, biz de ikna olup alalım dedik. O an heveslenmiştik ama daha sonra vazgeçtik. Arayıp setin iptalini istediğimizde bize paketi açtığımız için iptal edemeyeceklerini söylediler. Fakat bu paketi bizim yanımızda kendileri açtılar. Biz de iki arkadaş Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurduk. İkimizin ikameti farklı olduğu için birimiz Talas Kaymakamlığı’na diğerimiz de Melikgazi Kaymakamlığı’na şikâyetimizi verdik. Aynı cümleler ve aynı şikâyetlerin bulunduğu dilekçede ben haklı bulundum ama arkadaşım haksız bulundu ve boşa para ödemek durumunda kaldı. Neden böyle bir durum yaşadık bilmiyoruz, çok şaşkınız’

Öğrenci gruplarından sık sık, senet imzalayanların adli mercilere konuyu taşıması gerektiği duyurusu yapılıyor.