Kayseri'de İlginç Olay! Süt Kahverengi Çıktı

Kayseri'de ünlü zincir marketlerinden birinde bilindik bir markanın laktozsuz sütünü alan bir vatandaş, sütün renginin kahverengiye yakın olduğunu fark etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de İlginç Olay! Süt Kahverengi Çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de ünlü bir zincir marketten alınan laktozsuz sütün rengi kahverengiye yakın bir renk olduğu görüldü. Ayrıca süt ısıtıldıkça renginin daha da koyulaştığı gözlemlendi.

Sütten vazgeçemeyenler için farklı bir alternatif

Laktoz, sütte bulunan doğal bir şeker türüdür ve bazı kişilerde sindirim sorunlarına neden olabilir. Laktozsuz sütler, normal sütlerden farklı olarak laktozun ayrıştırıldığı ve sindirimi kolaylaştıran sütler olarak biliniyor. Bu yüzden, laktozsuz sütler, laktoz intoleransı yaşayan kişiler için sıklıkla tercih ediliyor. 

Kayseri'de İlginç Olay! Süt Kahverengi Çıktı

Isıtıldıkça koyulaştı

Kayseri’de yaşanan olayda ise marketten aldığı laktozsuz sütü evde açtığında, sütün normal beyaz renginden oldukça uzak olduğunu ve kahverengiye çalan bir renk aldığını gözlemledi. Ayrıca süt ısındıkça renginin daha koyulaştığını gördü. Rengi her ne kadar normal sütlerden farklı olsa da kokusunun ve tadında herhangi bir değişim olmadı.

Birçok şikayet bulunuyor

Sosyal medyada ve çeşitli internet platformlarında yapılan şikayetlerde, benzer sorunların defalarca yaşandığı da görüldü. Birçok kişi, laktozsuz sütlerde rengin pembe veya kahverengiye çalan bir ton aldığını ifade etti. 

Kayseri'de İlginç Olay! Süt Kahverengi Çıktı

Renk ve tat değişimi olabilir

İnsan sağlığıyla ilgili bilgiler paylaşan bir sitede, süt şekeri olan laktozun, sadece çözelti halinde değil, kristal haldeyken de ısıtma sonucunda kahverengi renk oluşumlarına neden olabileceği, bu süreçte renk ve tatta değişimlerin meydana gelebileceği belirtildi.