Kayseri'de İlk - Bu Fırsatı Kaçırmayın!

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (KESOB), zorunlu tutulan kooperatifçilik eğitimini düzenlediği programla hizmete sundu. KESOB tarafından hizmete giren ve Kayseri'de bir ilk olan bu programı kaçırmayın. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kayseri'de İlk - Bu Fırsatı Kaçırmayın!

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği, zorunlu tutulan kooperatifçilik eğitimini düzenlediği programla hizmete sundu. KESOB tarafından hizmete giren ve Kayseri’de bir ilk olan bu programı kaçırmayın.

Kayseri’de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sorumluluğunda toplam 67 kooperatif bulunuyor. Kooperatiflerin ve üst kuruluşların yönetim ve denetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin kooperatifçilik eğitimi alması zorunlu tutuluyor. Kayseri’de bu eğitimi vermek üzere yetkilendirilen ilk kurum ise Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) oldu. Bu kapsamda Kayseri ve Kayseri dışında faaliyet gösteren kooperatifler, yönetmelik kapsamında temel kooperatifçilik eğitimi almak için KESOB’a başvuruda bulunabilirler.

Kayseri'de İlk - Bu Fırsatı Kaçırmayın!

Kooperatifçilik eğitimi, yüz yüze ve uzaktan eğitim olmak üzere iki farklı şekilde gerçekleşiyor. Kooperatifler, hangi yöntemle eğitim almak istiyorlarsa, KESOB’a seçim yaparak başvurabiliyorlar.

Başvuru için Gerekli Belgeler:

Kooperatiflerin KESOB’a eğitim için müracaat ettiklerinde kaç kişinin eğitim alacağını bildiren ön bilgi vermesi gerekmektedir.

Eğitim alacak kişilerin adı soyadı, iletişim bilgileri, T.C. kimlik numarası, kooperatif ismi ve ilgili kooperatifteki görevini iletmesi gerekiyor.

KESOB tarafından iletilen sözleşmenin ıslak imzalı halinin KESOB’a teslim edilmesi gerekiyor. Eğitim takvimi belli olduğunda, eğitimler başlamadan ücretin yatırılması gerekiyor.

Yüz yüze ve uzaktan eğitim için belirlenen tutar 1000 TL olarak açıklandı.

Detaylı bilgiler için TIKLAYINIZ...