Kayseri'de İşçilere Mobbing İddiası! Tuvalete gitmek büyük suç! Sigara içenler ıslatılıyor

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir fabrikanın, işçilere yönelik kötü muamelede bulunduğu, çalışanların mobbinge maruz kaldığı iddia edildi. İşçilerin karşı karışı kaldığı iddia edilen muamele hayretler içerisinde bıraktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de İşçilere Mobbing İddiası! Tuvalete gitmek büyük suç! Sigara içenler ıslatılıyor

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ünlü bir firmanın, metal işçilerine yönelik baskılarda bulunduğu iddia edildi. Kendilerine Kayseri İşçi Birliği adını veren bir grup, sosyal medyada açıklama yaparak, baskıların son bulmasını istedi.

İşçilerin iddiasına göre, fabrika işçileri devamlı olarak fazla mesai baskısı altında ve kötü muamele görüyorlar. İşçilerin tuvalete gitmesi bile büyük suç, dinlenme zamanlarında sigara içen işçiler, yangın sensörlerinin devreye girmesi ile birlikte sırılsıklam oluyor.

Kayseri İşçi Birliği’nin açıklamasına göre, işçiler her gün mesai dayatmasına maruz kalıyor. Bu işletmede metal işçilerine yönelik baskılar ayyuka çıktı.  Fabrika işçileri her gün mesai dayatmasına maruz kalıyorlar. İşveren, İşçiler arasında ayrımcılığı körüklüyor. Beyaz yakalıların yemekhaneleri ayrı, beyaz yakalı çalışanlar porselen tabaklarda yemek yiyorlar.  Mavi yakalı işçiler ise ayrı bir yemekhanede, tabildotlarda sağlıksız bir ortamda yemek yiyor, ayrımcılığa maruz kalıyorlar.

Mesai baskısı altında işçiler canlarından beziyorlar. İşçiler her gün mesai yapmaya zorlanıyorlar. Mesai yapmak istemeyen işçiler mobingge, kaba baskılara maruz kalıyorlar.

Soğutucu bölümünde çalışan işçiler her ay yüz saatin üstünde mesai yapıyorlar.  Bu nedenle hiçbir işçi çalışma koşullarından memnun değil!

Siparişler artınca işçileri gece gündüz çalıştırıyor. Siparişlerin azaldığı ise işçileri izne gönderip borçlandırıyor.  Sonra da  işçileri borçlarını ödeme bahanesiyle  parasız çalıştırıyor.
İşçilerin tuvalete gitmesi büyük suç! Sigara içen işçiler sensörün çalışmasıyla birlikte sırılsıklam ıslanıyorlar.