Kayseri'de kaç tane hukuk fakültesi var?

8-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavına 3 Milyonu aşkın aday, üniversite hayali ile başvuruda bulundu. Peki en çok tercih edilen programlardan olan Hukuk Programlarına başvuru şartları neler? Kayseri'de kaç Hukuk Fakültesi var? 2024 yılında Kayseri'de yer alan Hukuk Fakültelerinin kontenjanı kaç kişi olarak açıklandı? Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberlerinde…

Kayseri'de kaç tane hukuk fakültesi var?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2024 YKS yerleştirme kılavuzu örneğinin açıklanmasıyla adayları tercih heyecanı sardı. Bazı programlara tercih yapabilmek için başarı sıralaması uygulaması ise bu yılda devam etti. Başarı sıralaması uygulaması olan Hukuk lisans programlarını ise tercih edebilmek için eşit ağırlık puan türünden en az 125 bininci olmak gerekiyor. Hukuk programları bu senede şartları sağlayan adayların tercih listesinde üst sıralarda yer alıyor.

Kayseri’deki 5 üniversitede toplam kaç hukuk fakültesi var?

Kayseri’de yer alan üniversiteler arasında Erciyes Üniversitesi ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Hukuk Fakültesi olan üniversiteler olarak ön plana çıkıyor. Abdullah Gül Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesinde ise Hukuk Fakültesi yer almıyor. Peki bu dönem Kayseri’de kaç öğrenci hukuk eğitimi almaya başlayacak merak edilen soru yanıt buldu.

İşte Ön Bilgi Amaçlı Yayımlanan Kılavuzda Yer Alan Kontenjanlar:

Kayseri’nin önde gelen devlet üniversitelerinden olan Erciyes Üniversitesi, Hukuk Fakültesi yayımlanan kılavuza göre 230 genel kontenjan olmak üzere 6 okul birincisi kontenjanında toplamda 236 öğrenciyi hukuk eğitimi için kabul edecek. 

Kayseri'de kaç tane hukuk fakültesi var?

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Hukuk Fakültesinin ise yayımlanan ön bilgi amaçlı tercih kılavuzunda kontenjan türleri farklılık gösteriyor. Ücretli, burslu ve indirimli olarak 3 farklı kontenjan üzerinden öğrenci kabul edecek olan üniversitede 23’ü ücretli, 6’sı burslu 16’sı yüzde 25 indirimli olarak kontenjanlar belirlendi ayrıca şehit gazi yakını ve depremzede aday kontenjanı da yer alan fakültede bu sene 47 öğrencinin hukuk eğitimine başlaması bekleniyor. 

Kayseri'de kaç tane hukuk fakültesi var?

ÖSYM’nin sitesinde yer alan resmi duyuru ise şu şekilde; ‘2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 16-23 Temmuz 2024 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.’