Kayseri'de kadın tır şoförü erkeklere taş çıkarıyor

Kayseri'de bir lojistik firmada tır şoförlüğü yapan Elif Eşgünoğlu, uluslararası yollarda direksiyon sallayarak adeta erkeklere taş çıkarıyor. Mesleğin baba mesleği olduğunu söyleyen Eşgünoğlu, 'Yaklaşık bir yıldır tek başıma bu işi yapıyorum. Baba mesleği olduğu için çocukluktan beri ilgim var ve mesleğe hâkimim.' ifadelerini kullandı.

Kayseri'de kadın tır şoförü erkeklere taş çıkarıyor

Mesleğin zorluklarından bahseden ancak istenildiği zaman her şeyin üstesinden gelinebileceğini belirten Eşgünoğlu, ‘Mesleğimin kadınlar için çok zorluğu var. Vücut ve ağırlık anlamında dışarıda bazı insanlar bu işi kadınların yapamayacağını söylüyor. Bir insan istedikten sonra, hele bir kadın istedikten sonra yapamayacağı hiçbir şey yok. Kendi çevrem ve arkadaşlarım bana çok destek oldular ve yapabileceğimi söylediler. Bu süreç sonrası ehliyetimi aldım ve şu an aktif olarak tır sürüyorum.’ dedi.

Uluslararası tır şoförlüğü yapan Elif Eşgünoğlu, Azerbaycan başta olmak üzere birçok ülkeye gittiğini söyledi.

Kayseri'de kadın tır şoförü erkeklere taş çıkarıyor

Kadınlara çağrıda bulunan Eşgünoğlu, ‘Mesleği yapmak isteyen, hayalini kuran kim varsa bence beklemeden hemen gidip gerekli işlemleri yaptırıp ehliyetlerini alsınlar. Dışarıdan yapılan yorumlara kulak asmamalarını tavsiye ediyorum. 'Yapamaz, edemez' cümlelerini çok duyacaklar. Zorluk yaşatan insanlar elbette olacak ama kendileri başardığı zaman, o tadı aldıkları zaman, onun vermiş olduğu mutluluğu hiçbir şey vermiyor. Direksiyon bütün stresinizi alıyor.’ şeklinde konuştu.