Kayseri'de Kamp ve Yürüyüş Alanları Nerede?

Kayseri'de vatandaşlar hafta sonlarını değerlendirmek için kamp ve yürüyüş alanları arıyor. Kayseri'de kamp ve yürüyüş alanları nerede? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de Kamp ve Yürüyüş Alanları Nerede?

Kayseri’nin doğal ve tarihi yapılarını gezip görmek isteyen vatandaşlar için kamp ve yürüyüş alanları araştırılıyor. Doğasever vatandaşlar için Kayseri’nin en güzel kamp ve yürüyüş alanlarını sizler için derledik.

El değmemiş bakir güzelliği ve tertemiz havasıyla, listelediğimiz kamp ve yürüyüş alanları sizi Kayseri’den farklı bir diyara götürecek. Kayseri’nin en güzel kamp ve yürüyüş alanları için detaylar bu haberde…

İncesu Marina Kamp Alanı

Kayseri'de Kamp ve Yürüyüş Alanları Nerede?

Hafta sonu oldukça yoğun olan bu marina kampsever vatandaşların uğrak noktası olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan İncesu Zipline ile dikkat çeken bu yerde adım başı kampçılara rastlamanız mümkün. Marina çevresinde yapılan düzenlemelerle burada bol oksijenli bir ortamda uzun bir yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz.

Koramaz Vadisi Kamp Alanı

Kayseri'de Kamp ve Yürüyüş Alanları Nerede?

Koramaz vadisi yaklaşık 12 kilometre uzunluğa sahip. Bu uzun rota boyunca irili ufaklı birçok şelale, akarsu, yürüyüş rotası, piknik alanları, çadır ve karavan kampı için uygun alanlar bulunuyor. Yeşilin her tonuna ev sahipliği yapan Koramaz vadisinde özellikle bahar aylarında oldukça keyifli bir ortam yaşayabilir kuş sesleri eşliğinde akarsuların yanı başında çadır keyfinizi sürdürebilirsiniz.

Hacer Ormanları Kamp Alanı

Kayseri'de Kamp ve Yürüyüş Alanları Nerede?

Hacer Ormanları kamp alanı Kayseri’ye 150 kilometre mesafede Yahyalı ilçesinde bulunuyor. Aladağlar Milli Parkı içerisinde yer alan Hacer ormanları doğasıyla ve bol oksijenli havasıyla özellikle dağcıların ve trekking meraklılarının uğrak noktası olmaya devam ediyor. Yürüyüş rotaları ile de ulaşılabilen Hacer ormanları ve Hacer vadisinde belirli noktalarda karavan kampı yapılırken çadır kampı ise en güzel doğal güzelliklerin yanında ve mis gibi tertemiz havada hemen her yerde yapılabiliyor.

Yeşilhisar Kovalı Barajı Kamp Alanı

Kayseri'de Kamp ve Yürüyüş Alanları Nerede?

Kayseri’nin en sessiz ve sakin bölgelerinden biri olan Yeşilhisar Kovalı Göleti eşsiz doğası ve tertemiz havasıyla şehirden kaçmak isteyenlerin ilk adresi oluyor. Baraj gölünün etrafını çeviren ormanlık alan ve bölgeden hiç eksik olmayan kuş sesleri insana huzur veriyor. Bölgede çadır kampı ve karavan kampı için uygun alanlar bulunuyor.

Şeyhli Göleti Kamp Alanı

Kayseri'de Kamp ve Yürüyüş Alanları Nerede?

Kayseri’ye 90 km mesafede bulunan Şeyhli göleti ve kamp alanı Kayseri’nin en bilinen ilçelerinden Develi’de bulunuyor. Küçük ve şirin bir gölet olan Şeyhli göletinin sessizliği ve sakinliği ile huzur bulacaksınız. Bu kapsamda bölgede hem çadır kampı için hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor.

Barsama Kamp Alanı

Kayseri'de Kamp ve Yürüyüş Alanları Nerede?

Kayseri’nin günübirlik piknikler için en fazla tercih edilen noktalarından olan Barsama vadisi bu sebeple özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olabiliyor. Sessiz ve doğa ile iç içe kamp yapabilmek için akşam saatlerini ve hafta içini tercih edebilirsiniz. Bu gür ormanlar içerisinde bol oksijen depolayarak çadır kampı yapabilirsiniz. Karavan kampı için ise uygun alanlar bulunuyor.

Yeşilköy Şelaleleri Kamp Alanı

Kayseri'de Kamp ve Yürüyüş Alanları Nerede?

Yeşilköy şelaleleri ve kamp alanı Kayseri şehir merkezine 120 km mesafede Yahyalı ilçesinde bulunuyor. Yeşilköy şelalelerinde özellikle bahar aylarında artan suyun debisi bölgeyi popüler hale getiriyor. Doğaseverlerin ve doğa keşiflerinden zevk alanların mutlaka uğraması gereken yerlerden biri olan bölge, çadır kampı yapanlar için de keyifli anlar sunuyor.

Yamula Barajı Kamp Alanı

Kayseri'de Kamp ve Yürüyüş Alanları Nerede?

Kamp yapmak için çadır alanları ve karavan alanları bulunan Yamula barajında restoran tarzı işletmeler ve yüzme havuzu gibi imkânlar bulunuyor. Baraj gölünde yüzmek ise tehlikeli ve yasaktır.