Kayseri'de kira artışları geçim sıkıntısına yol açıyor!

Kayseri'de son dönemdeki kira artışları, vatandaşların geçimlerini ciddi şekilde zorlamaya devam ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de kira artışları geçim sıkıntısına yol açıyor!

Kiralık daire fiyatlarında yaşanan artışlar, hem ailelerin hem de üniversite öğrencilerinin adeta belini büküyor. Dudak uçuklatan fahiş kira fiyatları karşısında vatandaşlar isyan ediyor. Oldukça yüksek seyreden kira fiyatları geçim sıkıntısına yol açıyor.

Kayserililer artan kira bedellerinin yüksek seviyelerde seyrettiğini belirterek, yaşadıkları ekonomik sıkıntıları dile getiriyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan eylül ayı kira artış oranı ise ev sahipleri ve kiracılar tarafından merakla bekleniyordu. Belirlenen tavan oranı yüzde 64,91 olarak kaydedildi.

Kiralık daire fiyatlarında yaşanan artışlar, hem ailelerin hem de üniversite öğrencilerinin adeta belini büküyor. Dudak uçuklatan fahiş kira fiyatları karşısında vatandaşlar ‘Bu kadarı da fazla’ diyerek isyan ediyor. Kiracı adayları ev sahiplerinin fırsatçılık yaptığını iddia ederken, ev sahipleri ise kiraların yükselmesinin nedeni olarak ekonomik sebepleri gerekçe olarak gösteriyor.

Yüksek inşaat maliyetleri sebebiyle yeni konut arzı da hızlı artmayınca kiralık piyasasında dikkat çeken artışlar yaşanıyor. Kiralık konuta olan talep artışı, kiraların, konut fiyatlarından daha hızlı artmasını beraberinde getirdi.

Kayseri’de yaşayan kiracılar yaşam standartlarının düşmesinden endişe ederken, ev sahipleri de maliyet artışları karşısında ne yapacaklarını düşünmekte zorlanıyor ve büyük geçim sıkıntısı yaşıyor. Aileler okulların açılması ve kışın da gelmesiyle kara kara ne yapacağını düşünüyor.