Kayseri'de kış gelmeden cüzdanlar yandı!

Yaklaşan kış mevsimi, Türkiye genelinde ısınma maliyetlerinin ciddi oranda artmasıyla birlikte vatandaşları zorlu bir sürecin içine sürüklüyor. Kömür, odun ve soba fiyatları ne kadar? Detaylar haberimizde..

Kayseri'de kış gelmeden cüzdanlar yandı!

Yaklaşan kış mevsimi, Türkiye genelinde ısınma maliyetlerinin ciddi oranda artmasıyla birlikte vatandaşları zorlu bir sürecin içine sürüklüyor. Özellikle doğalgaz fiyatlarındaki sert yükseliş, vatandaşları alternatif ısınma çözümlerine yöneltirken, soba, odun ve kömür gibi seçeneklerdeki yüksek fiyatlar da bütçeleri zorluyor.

Kayseri'de kış gelmeden cüzdanlar yandı!

Geçen yıl 3 bin TL olan odunun ton fiyatı bu yıl 6 bin TL'ye yükseldi. Kömür fiyatlarında da benzer bir tablo gözlemleniyor. Bir torba kömürün fiyatı 130 TL'den 160 TL'ye çıkarken sobalar da fiyat artışlarından nasibini aldı. Geçen yıl 8 bin TL'den başlayan soba fiyatları, bu yıl 25 bin TL'ye kadar çıkmış durumda. Kırsal kesimlerde soba ile ısınmayı tercih eden vatandaşlar, bu artışlar karşısında büyük zorluk çekiyor. Alternatif olarak görülen soba ve odun kullanımı, artan fiyatlar nedeniyle birçok aile için ulaşılmaz bir seçenek haline geldi. 

Kayseri'de kış gelmeden cüzdanlar yandı!

Artan ısınma maliyetleri, özellikle dar gelirli aileleri derin bir endişeye sürüklüyor. Gıda ve kira fiyatlarındaki artışın yanı sıra ısınma masraflarını da karşılamaya çalışan aileler, kış aylarına hazırlık yaparken büyük bir çıkmazın içine girmiş durumda.