Kayseri'de kısa kısa - Bugün neler yaşandı? (22 Haziran)

Kayseri'de 22 Haziran Cumartesi günü neler yaşandı? Kayseri'den kısa kısa haber detaylarını Kayseri Anadolu Haber olarak derledik, işte detaylar...

Kayseri'de kısa kısa - Bugün neler yaşandı? (22 Haziran)

Kayseri'de bugün neler yaşandı? 22 Haziran Cumartesi günü Kayseri'de yaşananları derledik. Bugün en çok konuşulan olayları ve Kayseri hakkında en son en doğru haberleri, Kayseri Anadolu Haber farkıyla buradan erişebilirsiniz.

- Heyecanla bekleniyordu - Kayseri'nin 2. Mazakaland'ı açıldı!

Kayseride yazın yüzlerce insanın akın ettiği Mazakaland'ın 2.'si Recep Tayy,p Erdoğan Millet Bahçesi'nde açıldı.

Kayseri'de kısa kısa - Bugün neler yaşandı? (22 Haziran)

Mazakaland'ın işleteceği eğlence alanında 6 eğlence ünitesi ve bir paintball sahası bulunuyor. Alanda çarpışan araba, atlı karınca ve hızlı tren dikkat çekiyor. Lunaparkın açılışının yapılmasıyla birlikte pek çok vatandaş da millet bahçesine akın etti. Çevre düzenlemesinin tamamlanmasıyla açılan lunaparkın bilet fiyatları ise gişede kart şeklinde tek binişlik olacak. Eğlence araçlarının fiyatı ise 80-100 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

- Kayseri'de 2 günde 258 bin lira ceza kesildi!

Kayseri'de polis ekiplerinin gerçekleştirdiği alkol uygulamasında iki günde 258 bin 67 TL ceza kesildi. 

Kayseri'de kısa kısa - Bugün neler yaşandı? (22 Haziran)

Alkol uygulamasında 24 sürücüye 1. kez alkol işlemi yapılırken ehliyetlerine de 6 ay el konuldu. 9 sürücüye 2. kez alkol uygulamasında işlem yapılarak 2 yıl ehliyete el konuldu. 3 sürücüye de 3. kez alkol işleminde 5 yıl süreyle ehliyetlere el konuldu. Toplamda 36 sürücünün sürücü belgesi geçici olarak iptal edilirken toplamda 258 bin 67 TL cezai işlem uygulandı.

- Keskin 'Aldım cebime koydum' dedi - CHP Kayseri'ye ne mesaj verildi?

CHP Kayseri İl Başkanlığı CHP Pınarbaşı Meclis üyesi Şerafettin Bahadır’ın uğradığı silahlı saldırı hakkında basın açıklaması yaptı. Basın toplantısında gazetecilerin soruları yanıtlanırken sağduyu çağrısında bulunulması da dikkat çekti. CHP Pınarbaşı Meclis Üyesi Bahadır’ın hayati riskinin devam etmesine rağmen partinin kamuoyuna sağduyu çağrısında bulunması büyük takdir topladı. 

Kayseri'de kısa kısa - Bugün neler yaşandı? (22 Haziran)

Şerafettin Bahadır dün akşam saatlerinde kız çocuğu ile birlikte yürürken şahısların önünü kestiği Bahadır’ın da ‘Çocuğumu eve bırakayım, nere isterseniz geleyim’ dediği belirtildi. Ancak şahısların Bahadır’ı dinlemeden sopalarla darp ettikten sonra kurşun sıktığı öğrenildi.

- Açıklandı - Kayserililer en çok bu sebepten ölüyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 4 yıllık ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı.

Kayseri'de kısa kısa - Bugün neler yaşandı? (22 Haziran)

Kayseri’de gerçekleşen ölüm nedenleri arasında dolaşım sistemi kaynaklı hastalıklar ilk sırada yer aldı. Kayseri’de son 4 yılda toplamda 34 bin 472 kişi hayatını kaybetti.

- Ertelenen Zam da Zamlandı!

Benzin ve motorine 21 Haziran'da zam yapılması bekleniyordu. Ancak EPDK yapılacak zammı erteledi. Araç sahipleri zam gelecek mi, gelmeyecek mi diye araştırmalar yaparken, ertelenen zam da zamlandı!

Kayseri'de kısa kısa - Bugün neler yaşandı? (22 Haziran)

21 Haziran için beklenen ancak ertelenen zamda, litrede benzinde 1 lira 64 kuruş, motorinde 1 lira 63 kuruş artış olacaktı. Pazartesi günkü zam, ertelenen zammın üstünde oldu. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, 24 Haziran Pazartesi gecesinden itibaren geçerli olacak şekilde benzine 2,1 TL, motorine ise 1,69 TL zam gelecek. Fiyatlarda yapılacak bu güncelleme ile Kayseri’de benzin 43,9 TL, motorin ise 43,86 TL olacak.

- Dünyaca Ünlü Bünyan Halısı Teknolojiye Yenildi! Artık Kimse Dokumuyor...

Kaliteli ipliği ve zarif desenleriyle yüzyıllardır evleri süsleyen Dünyaca ünlü el dokuması Bünyan halısı, teknolojiyle olan savaşını kaybetmek üzere. Yıllar önce ilçe halkının en büyük geçim kaynağı olan halı dokumacılığı, artık çoğu kimse tarafından tercih edilmeyince Bünyan halısı marka değerini yitirmeye başladı. 

Kayseri'de kısa kısa - Bugün neler yaşandı? (22 Haziran)

 Bünyan Belediyesi, dokumacılığı ayakta tutmak ve yeni kuşaklara dokumacılığı aktarmak için çeşitli projeler gerçekleştirse de, Bünyan halıcılığının her geçen gün marka değerini yitirdiği görülüyor.