Kayseri'de kritik hisse devri!

Kayseri'nin kritik bir hisse devri Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yürürlüğe girdi. Kayseri'de de faaliyet gösteren Koza Altın madenciliğin devlete ait hisseleri Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) aktarıldı. Peki Türkiye Varlık Fonu nedir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de kritik hisse devri!

Kayseri'de altın madenciliği olarak faaliyet gösteren Koza Altın'ın hazineye ait hisseleri Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) aktarıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yürürlüğe giren kararda Koza altın'ın yanı sıra 11 şirketin daha hazineye ait hisseleri TVF'ye aktarıldı.

Resmi Gazete'de yer alan hisseleri TVF’ye aktarılacak 12 şirketin isimleri aşağıdaki gibidir, 

- Koza-İpek Holding Anonim Şirketi

- İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim Anonim Şirketi

- Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri Anonim Şirketi

- ATP İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi

- ATP Havacılık Ticaret Anonim Şirketi

- ATP Koza Turizm Seyahat ve Ticaret Anonim Şirketi

- REK-TUR Reklam Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi

- Koza Prodüksiyon ve Ticaret Anonim Şirketi

- Ipek Online Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi

- Koza Altın İşletmeleri Anonim Şirketi

- Özdemir Antimuan Madenleri Anonim Şirketi

- Koza Ipek Tedarik Danışmanlık ve Araç Kiralama Ticaret Anonim Şirketi

Kayseri'nin maden potansiyeli!

Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri Anonim Şirketi Türkiye'nin farklı bölgelerinde faaliyet göstermektedir. Şirketin bir çalışma alanı ise Kayseri'de bulunmaktadır. Kocasinan ilçesine bağlı olan Himmetdede ve Kalaba kasabası arasında bulunan alanda çalışmalarını sürdürmektedir.

Bölgede inşaat çalışmaları 2013 Mart ayında başlanırken üretime Ocak 2015’de başlanmıştır. Himmetdede Altın Madeni’nde açık ocak yöntemi ile üretim yapılmaktadır. Himmetdede İşletmesi Koza Altın tarafından taşeron kullanmadan işletilen ilk işletmedir.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Altın Kozan'ın da hazineye ait hissleri, Türkiye'nin stratejik yatırım fonu olan Türkiye Varlık Fonu'na aktarıldı. Bu gelişmeyle birlikte söz konusu şirketlere ait hisslerin bir kısmı devet hazinesi kontrolündeyken bu yönetim TVF'ye geçti.

Kayseri'nin zengin yeraltı kaynakları!

Kayseri, yeraltı madenleri ve enerji kaynakları açısından oldukça zengin bir il olarak ön plana çıkıyor. Altın madenleri başta olmak üzere diğer yeraltı kaynakları bakımından da adından söz ettiren Kayseri, adeta ‘taşı toprağı altın’ dedirtiyor. Son olarak Erciyes Dağı'nda jeotermal su çalışmaları da sürerken o bölgenin de kış mevsiminin yanı sıra yazın da turizme kazandırılması amaçlanıyor.