Kayseri'de kriz büyüdü - Öğretmenler velilerle köşe kapmaca oynuyor!

Milli Eğitim Bakanlığı yasakladı, veliler istiyor öğretmenler arada kalıyor. Yaşanan kriz ile birlikte öğretmenler velilerle adeta köşe kapmaca oynuyor. Peki okullarda yaşanan sorun ne? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de kriz büyüdü - Öğretmenler velilerle köşe kapmaca oynuyor!

Velilerin ısrarla istediği, öğretmenlerin direndiği ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çeşitli resmi yazılarla kesinlikle yasak olan kaynak kitap uygulaması bazı okullarda ciddi sorunlara sebep oluyor. Peki söz konusu okullarda yaşanan sorun nedir? İşte detaylar...

Öğretmen Meb’de yer alan habere göre; kaynak kitap konusu 81 ilde krize neden oldu. Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlamadan okullara göndermiş olduğu resmi yazıda kaynak kitap uygulamasının kesinlikle yasak olduğunu ifade etti.

Söz konusu uygulama kapsamında velilere ve öğrencilere herhangi bir şekilde kaynak kitaplarla ilgili tavsiye verilmeyecek, kaynak kitaplardan ders işlenemeyecek, aynı şekilde kaynak kitapları üzerinden ödev verilmeyecek.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapmakta olan öğretmenler söz konusu yasağa uymak için adeta velilerle köşe kapmaca oynamaya başladılar. Özellikle LGS ve YKS kapsamında düzenlenen Merkezi sınavlara hazırlanan öğrencilerin verileri söz konusu kaynak kitaplar konusunda öğretmenlerden bilgi almak isterken bahsi geçen yasaktan dolayı öğretmenler velilere herhangi bir bilgi veremiyor.

Ancak konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu kaynak kitap uygulamasının okullarda uygulanmasına kesinlikle yasak getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu kaynak kitaplarla ilgili olarak özellikle LGS ve YKS kapsamında düzenlenen sınavlara hazırlık amacıyla okullarda ücretsiz kaynak kitap dağıtımı için hazırlıklara devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda söz konusu ücretsiz kaynak kitaplar okullara ücretsiz olarak yıl içerisinde 2 defa dağıtılmıştı.